Halálos baleset történt Nógrád megyében, Karancslapujtő külterületén, ahol egy busz nekiütközött egy betonhíd korlátjának. A durva baleset során a csőkorlát az utastérbe fúródott, és egy utast életveszélyesen megsebesített.

Buszbaleset történt

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti baleset gondatlan okozása miatt nyomozott egy ügyben, amelyben egy 70 éves karancslapujtői lakost vettek elő, amiért egy busszal halálos balesetet okozott Karancslapujtő külterületén. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt történt a tragédia

Korlátnak csapódott

2020. november 9-én, 11 óra körül a 70 éves sofőr az autóbuszával közlekedett Karancslapujtő irányából Karancsberény felé. A baleset pedig úgy történt, hogy a busz felhajtott egy útpadkára, ami miatt a jármű egy betonhíd korlátjának ütközött. FRISS: Brutális balesetet okozott: végleg elbúcsúzhat jogosítványától a gondatlan sofőr – fotók

Meghalt egy utas

A baleset következtében a csőkorlát az utastérbe fúródott, és egy utast megsebesített. A becsapódás során a férfi olyan súlyosan megsérült, hogy kórházba szállítását követően – az orvosi segítség ellenére – életét vesztette. EZ IS ÉRDEKELHET: Ittasan, jogsi nélkül balesetezett a rendszám nélküli autóval – ez vár most a férfira

Szétzúzta a korlát a busz elejét

Már az ügyészségnél jár az ügy

Miután a Nógrád megyei rendőrök befejezték a nyomozást, a 70 éves buszsofőr ügyét lezárták, majd az eljárás során keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek. Az ügy valószínűsíthetően vádemeléssel folytatódik. EZT IS OLVASD EL: Halálos balesetet szenvedett a győri család: a rendőrök szemtanúkat keresnek

Korábban traktoros ütött el egy biciklist

Mint megírtuk, halálos balesetet okozott egy traktoros tavaly októberben Nádudvaron, a szerencsétlenségben pedig egy kerékpáros asszonyt sodort el a traktor elejére szerelt rakodóvillával. A brutális baleset azért történhetett meg, mert a sofőr nem adta meg az elsőbbséget egy kereszteződésben.

Jobbról érkezett a nő

A traktoros ugyan megállt a kereszteződésben, azonban nem biztosított kellő figyelmet a neki jobbról érkező kerékpárosnak, akit a munkagép elejére szerelt rakodóvillával elütött. A balesetben egy 65 éves nő sérült meg, aki az ütközést követően az úttestre esett. A helyszínre érkező mentők azonnal kórházba szállították az asszonyt, de a nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy hat nappal később életét vesztette.

Felfüggesztettet kapott

Enyhítő körülményként értékelték az eljárás során, hogy a traktoros férfi őszintén megbánta a tettét és bocsánatot is kért az áldozat családjától. Ezenfelül otthon két kiskorú gyermek eltartásáról is kell gondoskodnia. A bíróság mérlegelt, és végül úgy döntött, hogy a férfi büntetése három év felfüggesztett lesz. A döntés jogerős. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszínelés – Forrás: Police.hu