Közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki a megengedettnél jóval gyorsabban haladt az autójával, ami le is sodródott az útról. Az autóban ott ült a férfi házastársa is, aki a baleset során mellsérülést és többszörös bordatörést szenvedett.

Együtt utaztak

Az ügyészségi vádirat szerint a férfi 2020. február 26-án az autójával közlekedett a 8136-os főúton Tata irányából Kocs felé, a jobb első ülésen pedig a házastársa utazott. Így haladtak előre, amikor a férfi úgy döntött, hogy a megengedettnél jóval magasabb sebességre kapcsol. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tatáról indultak

Túllépte a megengedett sebességet

Az út során a férfi egy olyan szakaszhoz ért, ahová ki volt helyezve a „Sebességkorlátozás 60 km/óra” jelzőtábla, de a sofőr nem vette figyelembe a jelzést, és legalább 75-80 km/óra közötti sebességgel haladt tovább.

A csúszós útra sem figyelt

A vádirat szerint a férfi akkor is hibázott, amikor a „Csúszós úttest” veszélyt jelző táblára sem ügyelt, amely egy balra ívelő útkanyarulatnál volt kihelyezve. A gyors sebessége és a csúszós úttest miatt elvesztette a jármű felett az irányítást.

Összetört az autó

Árokba hajtott

A szabálytalan vezetés következtében az autó keresztbe fordult, és átsodródott a másik sávba. Ezt követően az autó jobb eleje nekiütközött az úttest melletti árok falának, emiatt a jármű megpördült, felborult, majd visszabillenve állt meg.

Totálkáros lett a jármű

Súlyosan sérült a párja

A baleset miatt a sofőr házastársának mellüregi sérülése, többszörös bordatörése és tüdőzúzódása keletkezett. A nővel szemben a férfi könnyebben megúszta, ő 8 napon belül gyógyuló fejsérülést szenvedett.

Súlyos megsérült az utas

Eltiltanák a vezetéstől

A vádhatóság a vádiratában azt indítványozta, hogy a sofőrt tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben véglegesen tiltsák el a járművezetéstől. A döntést valószínűsíthetően a Tatai Járásbíróság fogja meghozni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszínelés – Forrás: Ügyészség