A Kandó téri iskola előtt vágtázott a megtermett vad. Egy autóból rögzítették a felvételt.

Segítenek

A 18. Kerületben az Üllői úton vágtatott egy sokkos dámszarvas. A Speciális Állatmentő Egység ezt írta a Facebook oldalán: Kiszálltunk a helyszínre, hogy besegítsünk a rendőrségnek. Időközben megérkeztek a vadőrök, vadászok és az állatkert ügyeletes állatorvosa is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem tudták elfogni

„Sajnos egy szerencsétlen mozdulat során a szarvas megugrott és ismét vágtatni kezdett az Üllői út felé. A mentőautónkkal és a szirénázó rendőrautókkal sikerült beterelni egy kisebb erdőbe. Számításaink szerint, ha elcsendesedik a forgalom, éjjel megindul az erdő felé ahonnan betévedt a városba.”

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kép a szarvasról:

Veszélyes szakasz

„Az érintett szakaszon (repülőtérre vezető gyorsforgalmi út, mellette lévő vasúti pálya) különös körültekintéssel vezessetek a következő 1-2 napban.” Azt kérik, hogy amennyiben valaki látja a szarvast, keresse az egységüket.

Itt próbálták elfogni

Talán nem okoz balesetet

Nem mindennapos, hogy ilyen szinten bemerészkednek az állatok a városba, de sajnos egyre gyakrabban előforduló jelenség – írta egy kommentelő. Egy másik azt írta, hogy „szegény sajnos nem a jó irányba fut, hacsak nem a Szarvas Csárda tér felé igyekszik”. Van, aki pedig abban bízik, hogy nem okoz balesetet és sikerül visszakerülnie a természetbe. A videót itt lehet megnézni.

Random kenguru a kertben

Ahogy írtunk róla júliusban, valaki egy kengurut talált a kertjében a 18. kerületben. Nem sokkal később kiderült, hogy az állatot egy másik kerületi lakos árulja a Jófogáson, tőle szökött át.

Mindenki ott volt, aki számít

A helyszínre nem sokkal később kiérkezett egy csomó környékbeli, egy közterület-felügyelő járőr, a városrendészet, és a körzet állatorvosa is. Az állatot azonban közös erővel sem sikerült befogni. Végül az állatorvos hívta oda a különleges állatokkal foglalkozó Bíró Józsefet – írja a Telex.

Így kell elkapni a kengurut

Bíró József esetleges hasonló alkalmakra elmondta, hogy a kengurukat a farkuk tövénél lehet a legkönnyebben elkapni (mint egy egeret). Fontos, hogy nem a farok végénél, mert az könnyen megsérülhet, akár le is törhet. Az állatot sikerült visszavinni eredeti tulajdonosához. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: részlet a videóból