Nem használta a biztonsági övet az a kismama, aki szerda délelőtt meghalt Kecskeméten, miután autójával fának ütközött. A mentősök megpróbálták újraéleszteni, sajnos sikertelenül. Viszont a magzat életét megmentették, a baleset helyszínén császármetszést végeztek a mentősök. A csecsemőt ezután kórházba szállították.

Baleset Kecskeméten

Árokba hajtott és fának ütközött egy személyautó Kecskeméten, helvéciai úton, az M5-os autópálya-felüljáró és a Gábor Dénes utca között 2023. november 22-én, szerdán délelőtt. A balesetnél a kecskeméti hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést. Az egység áramtalanította a gépkocsit, és segédkezett a mentők munkájában. Mentőhelikopter is a helyszínre érkezett.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

3 mentőautó és 1 mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Baleset Kecskemétnél, a halott anya hasából kiemelték a babát – Fotó: Keol.hu

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Hősies küzdelem a helyszínen

A mentők hősies küzdelmet folytattak egy csecsemő életéért, a baleset áldozata ugyanis várandós volt. A baleset után a kismama nem mutatott életjeleket, egy, a helyszínen tartózkodó egészségügyi dolgozó kezdte meg az újraélesztését. 

Császármetszést végeztek

A küzdelem sajnos nem vezetett eredményre, ezért az idő közben a két mentőhelikopterrel és két mentőautóval a helyszínre érkező mentőknek, illetve a szintén riasztott koraszülöttmentőknek azonnali döntést kellett hozniuk: helyszíni császármetszést végeztek. 

Ebben az autóban utazott a terhes nő

Baleset Kecskemétnél, a halott anya hasából kiemelték a babát – Fotó: MTI/Donka ferenc

Életben maradt a csecsemő

A császármetszés sikeres volt. A csecsemőt is újra kellett éleszteni a helyszínen. Az emberfeletti küzdelemnek köszönhetően végül a csecsemőt stabil keringéssel szállították kórházba. A keol.hu azt írja, a helyszínelés során kiderült, hogy a biztonsági öv a nő mögött volt bekötve. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit

Tragédia Dunakeszin

Amint arról mi is beszámoltunk, vasárnap délután tragikus baleset történt Dunakeszi déli részén, a Pálya utcán az Alagi Lóversenypálya magasságában. Egy Daewoo Tacuma megrakott utánfutót húzva haladt az M0-s autóút felől Dunakeszi központja felé, amikor eddig tisztázatlan körülmények között áttért a menetirány szerinti bal oldalra. 

Fának csapódott

A Daewoo lement az úttestről, majd fékezés nélkül egy beton villanyoszlopnak ütközött, amely kidőlt. Ezután az árokban megpördült és jobb oldalával egy öles fa törzsének csapódott, olyan erővel, hogy a fa bedőlt az árokba. 

Nem volt bekötve

A férfi, mivel nem volt bekötve, ezért kirepült a kocsijából, miután hatalmas erővel letarolt egy villanyoszlopot és egy fát is. A helyszínen szörnyethalt. Vasárnap este felesége és 3 gyermeke várta haza.

Nem használják a biztonsági övet

Nemrég írtunk arról, hogy gyalázatos számokat mutatnak az októberi rendőrségi ellenőrzések adatai. A zsaruk az elmúlt hónapban több mint 10 700 olyan autóssal, 80%-ban sofőrökkel, találkoztak, akik fittyet hányva a szabályokra nem csatolták be a biztonsági övet. Pedig az öv életet menthet. Nem éri meg kockáztatni sem saját magunk, sem mások életét!

Menjenek busszal!

A rendőrség azt írja, „Van egy minden problémát megoldó jó tanácsunk, amit eddig azért nem vetettünk be, nehogy cinizmussal bélyegezzenek meg minket. Azoknak, akik az unásig ismételt rendőrségi üzenetek és a szabályok ellenére nem képesek bekötni magukat (vagy bukósisakot húzni), javasoljuk, hogy használják a közösségi közlekedést! Ott – kevés kivételtől eltekintve – nem lesz kényelmetlen a biztonsági öv. Felelősséggel tartozunk családunkért, embertársainkért egyaránt!…hogy mindenki hazaérjen!”   A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: keol.hu