Sokan küzdenek pattanásos, zsírosodásra hajlamos bőrtípussal, azt azonban kevesen tudják, hogy az arcápolás hogyan tehető még eredményesebbé. A fekete szappan kifejezetten aknés, problémás bőrre javasolt, ugyanakkor ichtiol hatóanyag-tartalma révén gyulladás, irritáció esetén is bevethető.

Milyen esetekben javasolt?

Természetes igény, hogy szeretnéd minél hatékonyabbá tenni arcápolási rutinod, hiszen mindannyian szebb, egységesebb, problémamentesebb bőrre vágyunk. Azt javasoljuk, hogy nézz szét a claudiashop.hu oldalán kínált kozmetikumok széles palettájában, ahonnan fekete szappant is beszerezhetsz.

Az teljesen normális, ha időnként megjelenik egy-egy pattanás, hiszen életmódunk, az elfogyasztott ételek, illetve a hormonháztartásunk is befolyásoló tényezők. Azonban, ha régebb óta fennáll a probléma, célszerű plusz megoldásokat is beemelni a szépségápolási rutinba. A fekete szappan rendszeres alkalmazásával segíthető a faggyúmirigyek normál működésének helyreállítása. Lúgos kémhatásánál fogva bőrpuhító hatással is bír. 

Használatával az arcbőr megfelelően hidratált, kellően puha maradhat, sőt, a gyulladásos panaszok, irritációk mérséklésében is közreműködik.

Mindenképpen olyan terméket érdemes választanod, amely nem szárítja a bőrt, gyengéden, mégis alaposan eltávolítja a faggyút és a sminket, miközben segít normalizálni a faggyúmirigyek működését, s ezáltal elejét veszi a pattanások képződésének. 

Mire figyelj a fekete szappan használata során?

Az arcmosást megelőzően sose mulaszd el az alapos kézmosást, hiszen sokan elbagatellizálják, mégis nagyon könnyű felvinni szennyeződéseket, kórokozókat az arcra, melyek kedvező alapot teremtenek a még több pattanás és gyulladás kialakulásához.

Naponta kétszer javasolt elvégezni a fekete szappanos arctisztítást. Ehhez nyomj a tenyeredbe 5-6 pumpányi mennyiséget, melyet langyos vízzel habosíts fel. Arra is ügyelj, hogy már megnedvesített bőrfelületen végezd el a tisztítást. A szemkörnyéket kihagyva gondosan masszírozd át az arcodat, körülbelül 30 másodpercen át, majd bő vízzel öblítsd le. Igyekezz maradéktalanul eltávolítani, hogy ne maradjon belőle a bőrödön.

Az ideális szépségmegőrző rutin sarkalatos pontja

Annak ellenére, hogy a legtöbben pontosan tudják, hogy mennyire fontos, mégis kevesen végzik el lelkiismeretesen minden egyes nap. Ez pedig az arctisztítás, enélkül ugyanis nem lehet teljes és eredményes semmilyen szépségápolási procedúra. 

Az arclemosás jó alkalom arra, hogy kipróbáljuk a fekete szappant, amellyel mérsékelhetők a pattanások, és javulhat az arcbőr állapota is. Persze a kulcs itt is a rendszeresség és az alaposság. Hosszabb távon hozhat javulást, de mindenképpen megéri, hiszen az aknék és a gyulladások nagyon sok bosszúságot okozhatnak.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: claudiashop.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.