Bizarr módon, egy tekebábu buktatta le a 43 éves sorozatbetörőt a Balaton partján. A férfi 2023 januárjától szeptemberig garázdálkodott: Siófokon, Balatonszárszón és Balatonföldváron összesen öt családi házba tört be, ahonnan szerszámokat, műszaki cikkeket, kerékpárt vitt el négymillió forint értékben.

Sorozatbetörő a Balatonnál

2023 januárjától szeptemberig garázdálkodott egy sorozatbetörő a Balaton déli partján. Siófokon, Balatonszárszón és Balatonföldváron összesen öt családi házba tört be, ahonnan szerszámokat, műszaki cikkeket, kerékpárt vitt el négymillió forint értékben. Az egyik behatolásával félmilliós kárt okozott egy ingatlanban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Azonosították és elfogták

A siófoki nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt, aki szeptember végén elfogtak és előállítottak a siófoki rendőrkapitányságra. A rendőrök a 43 éves ságvári férfit többrendbeli lopás elkövetése miatt hallgatták ki.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sok minden előkerült  

Vallomásában beismerte a bűncselekmények elkövetését. A lakóhelyén tartott házkutatáson az ellopott tárgyak egy része is előkerült. 

Egy tekebábu buktatta le

A sonline.hu portál információi szerint meglehetősen bizarr módon bukott le a balatoni sorozatbetörő, akinek a kilétét hónapok óta igyekeztek megtalálni a nyomozók. A munkájukat az segítette, hogy az egyik betörés helyszínén a bűnöző egy tekebábu segítségével szerzett örömöt magának, és ezután sikerült olyan DNS-nyomot rögzíteni, ami felfedte a személyét. Ekkor már csak egy feladat maradt: megtalálni őt. 

Italra kellett a pénz

A Kékvillogó.hu írt arról korábban, hogy elfogták a rendőrök azt a 44 éves bűnözőt, aki betörésből szerzett pénzt születésnapi italára. A rendőrségi jelentés szerint 2020 szeptemberében a férfi betört egy Pest megyei gyáli, lakásba, a betörést pedig a hazatérő tulajdonos fedezte fel. Észrevette, hogy pénzes borítékja hiányzott, benne 150 ezer forint és 400 euró. 

Elfogták

A rendőröknek sikerült gyorsan beazonosítaniuk a tettest, azonban a 44 éves ócsai férfit hiába keresték az ismert tartózkodási helyein, nem találták. Végül az ellene kiadott elfogatóparancs alapján fogta el a férfit a tápióbicskei körzeti megbízott.

Születésnapja volt

Részletesen beismerte a tetteit a rendőröknek a sorozatrabló, aki azt is elmondta, hogy épp a születésnapját ünnepelte volna, de nem volt miből, ezért bemászott a kerítésen, benyomott egy bukóablakot és a házban talált, pénzzel teli borítékot zsebébe dugva, kb. 10 perccel később távozott a helyszínről. 

Máshova is betört

A tényfeltárás azonban nem ért itt véget, ugyanis a 44 éves férfi további, 2020 augusztusától elkövetett betöréseit kezdte sorolni a nyomozóknak. Elmondta, hogy három ócsai és három budapesti bűncselekményt is ő követett el, és nem válogatott: közért, lakás, ruhabolt, mindegy volt neki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció