Egy tévesen felállított diagnózis után kivették a fél tüdejét és öt bordáját egy magyar férfinek. Ádám néhány nappal ezelőttig még a mentőszolgálatnál dolgozott, ám most fel kellett adnia az állását.

Téves diagnózis

Ádámot néhány évvel ezelőtt tévesen diagnosztizálták. Kórházba került, a CT pedig daganatot mutatott ki a tüdejében. Megműtötték, kivették öt bordáját és a fél tüdejét, de közben kiderült, hogy nem rákról volt szó, hanem egy szivacsos elváltozásról. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Feljelentést tett

A férfi hibás diagnózis és a történtek miatt feljelentést tett, ám a CT-t végző orvos a vizsgálat hosszú hónapjai alatt meghalt, az eljárás pedig lezárult. Ádám azóta küzd a túlélésért.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A levegőért küzd

A nehéz helyzetben lévő férfi néhány napja kénytelen volt otthagyni a mentőszolgálatnál az önkéntes munkáját. A férfi nem csak a levegőért küzd, de immár a szabályozásokkal is. Másfél hónapja, hogy elveszítette a jogosultságot az addig neki járó oxigénpalackra. 

Újra a kórházban

„Nemrégen elvették tőlem a mobil oxigénpalackomat is, ami ahhoz kellett, hogy el tudjak járni otthonról. Egy időre be kellett feküdnöm a kórházba, ami azzal járt, hogy nem tudtam jelezni az oxigént biztosító cégnek, hogy szükségem van az újabb palackokra, hiszen a kórházban valóban nem is kellett” – mesélte a férfi.

Várólistára került  

Ádám a szabályok értelmében elveszítette jogosultságát a szerkezetre, a várólista végére került. Saját zsebből is vásárolhatna egyet, de 200 ezer forintba kerül, amit önerőből nem tud megoldani.

Minden lépés küzdelem

„Nagyon nehéz most így kimozdulnom otthonról, úgy képzeljék el, hogy 200 métert 20 perc alatt tudok gyalog megtenni, minden lépés küzdelem. De a bohócdoktorságról nem vagyok hajlandó lemondani!” – mondta a Blikknek.

Befejezte a diszpécser-munkát

A férfi arra tette fel mindennapjait, hogy másokat segít: bohócdoktorként beteg gyerekek életébe próbál boldogságot csempészni. Másik önkéntes munkáját, a diszpécserséget viszont abba kellett hagynia. Miután felvették, közalkalmazott lett, ezzel pedig elveszítette a rokkantság miatt neki járó 27 ezer forintos havi járadékot.

Újra kérelmezni kell

Ádámnak be kellett látnia, hogy mostani állapotában nem tud a mentőknél dolgozni, néhány napja felmondott. A járadékot azonban újra kérelmeznie kell, aminek három hónap az átfutási ideje. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció