Szinte napra pontosan egy évvel azután, hogy a kegyetlen kemecsei férfi puszta kézzel megvakította a volt párját, a Nyíregyházi Törvényszéken elkezdődött az ügy tárgyalása. Gabriella és testvére többször rosszul lett a tárgyalás előtti napon.

Óriási napszemüvegben jelent meg

Korábban már boldogan mutatta az eredetihez összetévesztésig hasonlító műszemét, ezúttal egy méretes, az arcát teljesen takaró napszemüvegben jelent meg a Nyíregyházi Törvényszéken az fiatal édesanya, akinek puszta kézzel nyomta ki a szemeit a volt párja egy évvel ezelőtt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

„Nagyon kemény”

Lakatos Gabriellát a testvére támogatta a bíróság épületében. „Nagyon kemény, nagyon kemény…” – ennyit tudott csak mondani az előkészítő ülés után a megtört nő, akitől a fivére, Róbert vette át a szót.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Többször rosszul lett

„A tárgyalás előtti nap iszonyatosan nehéz volt számunkra. Én is többször rosszul lettem, a testvérem is többször rosszul lett. Sírva köszöntünk el egymástól este. Nem tudunk beszélni” – mondta a Blikknek a férfi.

Ki kell cserélni a műszemeket

„Ha megnézitek, nincsen bent a szeme. A műszemeit ki kell cserélni, nagyon megalázónak érzi a helyzetét. Iszonyatosan kemény, nem kívánom senkinek” – tette hozzá.

Kávézás közben kiesett  

A roncsolódás következtében évente cserélni kell a műszemet, májusig ki kellett volna bírnia, de a sérülése olyan súlyos, hogy a reggeli kávézás közben már többször is kiesett a műszeme.

Ne ijedjen meg a kislány

A család elmondása szerint az egyik műszem egyszer a kávéjába esett, máskor pedig a kislánya előtt történt meg a baj. Emellett folyamatosan elforgott neki, ezért inkább úgy döntöttek, hogy nem használja, hogy a kislánya ne ijedjen meg a saját anyjától.

Részben bűnösnek érzi magát

A keddi előkészítő ülésen Gy. Attila hosszabb vallomást egyelőre nem kívánt tenni. „Bűnösnek érzem magamat részben, viszont nem fogadom el az ügyészi indítványt. A testi sértésben bűnösnek tartom magam, de szándékom nem volt a gyilkosságra, nem akartam megölni” – mondta szűkszavúan a férfi, akiről az is kiderült, hogy jelenleg van egy élettársa is.

Életfogytig ülhet

A Kékvillogó.hu írt arról néhány hete, hogy életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványoz az ügyészség azzal a férfival szemben, aki tavaly februárjában fojtogatta barátnőjét, majd mindkét szemét kinyomta – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

Többször kereste a nőt

A vádirat szerint a 35 éves férfi és a sértett 2020 júliusától szerelmi kapcsolatban volt, ami többször megszakadt. 2022 február elején a vádlott – békülési szándékkal – többször felkereste lakóhelyén barátnőjét. Kihívta beszélgetni az udvarra, ott vitába keveredtek. A vádlott megragadta Gabriellát és a családi ház közelében lévő üres telekre vonszolta, ahol ölési szándékkal fojtogatni kezdte.

Kinyomta mindkét szemét

A nő próbált védekezni, kiabált és a férfi ujjait is megharapta. Ekkor a vádlott nagy erővel, puszta kézzel kinyomta a nő mindkét szemgolyóját, amitől a Gabriella elvesztette az eszméletét. A férfi úgy gondolta, hogy a nő meghalt, ezért felhagyott a bántalmazással. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Lakatos Gabriella – Forrás: RTL.