Erre a kérdésre nyilván mindenki csípőből azt vágja rá, hogy minden pénzt megér, és a világ összes pénzét is kifizetnék azért, hogy akár a saját, akár a szeretteik egészségét visszaszerezzék. Ugyanakkor mégis, amikor arra kerül a sor, hogy építkezzünk vagy felújítsunk, akkor a lehető legkevesebben vesszük a fáradságot, és járunk utána annak, hogy mi lenne a legoptimálisabb megoldás.

Mert a legtöbb ember kapásból csak azt nézi, hogy mennyibe kerül, illetve hogy fest egy-egy építőanyag vagy festék. Holott nem szabadna ennek így lennie, hiszen már lassan negyven éve tudjuk, hogy az otthonunk akár meg is betegíthet minket. Mai cikkünkben ezt vesszük egy kicsit górcső alá.

Mi az, ami megbetegít?

Ha nem ökologikus építőanyagokból készült a házunk, és még a szigetelést sem a BIOKAY vályogvakolatok természetes hőszigetelésével oldjuk meg, akkor bizony jó eséllyel számolhatuk a következő káros anyagokkal:

  • A levegőben található szennyezőanyagok, úgy mint a szállópor, igencsak károsak tudnak lenni.
  • A festékből, bútorokból, vakolatokból és szigetelőanyagokból kiszivárgó formaledhid sem tesz túl jót az egészségünknek.
  • A tisztítószerekből, a használati tárgyakból és az építőanyagokból kipárolgó illékony szerves vegyületek is láthatatlan módon szennyezik otthonunk levegőjét, és egyben mérgeznek minket is.
  • Az elektromos berendezésekből származó elektroszmog további veszélyt jelent az egészségünkre.

Amint láthatjuk, számtalan láthatatlan ellenséggel kell felvenni a harcot, ha egészséges lakóklímát és vele együtt egészséges lakókat szeretnénk látni.

Ha most fogjuk a fejünket, és eszeveszett gondolkodásba kezdünk, hogy miként lehetne a helyzeten javítani, akkor nincs más dolgunk, mint továbbolvasni.

Hogyan előzhetjük meg a bajt?

Ha még vagyunk olyan szerencsések, hogy semmilyen egészségügyi panasz nem gyötör minket, akkor mindenképp tanácsos cselekedni. Ha ugyanis a BIOKAY vályogvakolatok természetes építőanyagait használjuk fel, jó eséllyel fogjuk tudni elkerülni a fejfájás, az asztma, az alvászavarok vagy az allergiás megbetegedések kialakulását.

Használhatunk vályogot, vályogtéglákat, vályogrost lapokat. Vakolhatunk vályoggal, használhatunk nemesglettet, színezhetünk természetes földpigmentekkel, és szigetelhetünk náddal, kenderrel, szalmával és gyapjúval.

Amint láthatjuk, mindegyik természetes alapanyag, nem igényel külön gyártást, szállítást, lebomló és újrahasznosítható, és ami a legfontosabb, általuk fog tudni lélegezni az otthonunk!

Törekedjünk a minél ökologikusabb megoldásokra!

Ha nem is lehet teljes mértékben megvalósítani a vályogból való építkezést, akkor sincs minden veszve, számos olyan megoldás létezik a fentebbi webshop kínálatában, amelynek alkalmazásával tompítani lehet a káros anyagok hatását.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: valyogvakolat.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.