A Kaposvári Járási Ügyészség tiltott adatszerzés bűntette és zaklatás vétsége miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki válásuk után rendszeresen háborgatta volt házastársát telefonhívásaival, leskelődésével, illetve egy nyomkövető készülék használatával.

Nem tudott belenyugodni a válásba

A férfi nem tudott belenyugodni a hosszú ideig tartó házasságának felbontásába, ezért közel egy éven keresztül több módon zaklatta volt házastársát. A férfi a sértettet számos alkalommal felhívta azért, hogy az asszony béküljön ki vele. A sértett hiába kérte a vádlottat, hogy hagyjon fel a háborgatásával, a férfi ennek nem tett eleget. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szemmel tartotta az asszonyt

Ehelyett a hívásokon túl rendszeresen – akár naponta többször – megjelent a nő otthonánál, bement az udvarra, az ablakokon kémlelt be, vagy a szemben lévő ingatlan növényzete mögött bújt el és onnan tartotta szemmel a sértettet

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nyomkövetőt helyezett el a nő kocsijában

A volt férj továbbá egy mobiltelefonhoz csatlakoztatható nyomkövető készüléket is beszerzett, amit a sértett kocsijának csomagtartójába rejtett. Ezután már azt is tudta ellenőrizni, hogy a volt házastársa merre közlekedik az autójával, amit a jelzés alapján nem csak a monitoron keresztül, hanem többször ténylegesen is követett a használatában lévő kocsikkal.

Felfüggesztett börtönbüntetést kaphat

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt a vádlottal szemben.

A lefoglalt nyomkövető

Fotó: Ügyészség

4 hónapnyi pokol

A Kékvillogó.hu írt arról tavaly januárban, hogy telefonhívások és sms-ek tömkelegével háborgatta egy nő mindennapjait volt párja. A dunaújvárosi férfi 4 hónap leforgása alatt összesen 2517 hívást indított a volt élettársa telefonszámára, valamint 1178 sms-t küldött neki 2020 év vége és 2021 márciusa között.

Fenyegetés is volt benne

Ezekben sokszor a nő felé táplált a szerelmét bizonygatta kétségbeesetten, máskor viszont életveszélyesen is képes volt megfenyegetni.

SMS-ben zaklatta a volt feleségét

Tavaly előtt számoltunk be arról a hasonló esetről amelyben 4 év börtönre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék azt a férfit, aki képtelen volt belenyugodni a válásba, ezért majdnem megfojtotta és hónapokon át zaklatta feleségét. Ennek során a férj több alkalommal küldött SMS üzenetet a nőnek, aki távoltartási kérelmet nyújtott be vele szemben a bíróságon.

Durva üzeneteket küldött

A nő hallani sem akart arról, hogy a férfi visszaköltözzön hozzá és megkérte, hogy ne menjen haza többé. A férj még több hónapon keresztül próbált az asszonnyal kapcsolatba lépni, felkereste a nő ismerőseit is, akiknek telefonon és az interneten keresztül is az asszonyt megszégyenítő üzeneteket küldött, valamint többüket azzal gyanúsított meg, hogy viszonyt folytattak a feleségével. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció