Halálos baleset gondatlan okozása miatt emeltek vádat egy zalai férfi ellen, aki tavaly nyáron egy gabonatárolóban pótkocsis traktorjával halálra gázolta munkatársát.

Gabonát tároltak be

A 48 éves férfi és munkatársa tavaly nyáron a gősfai gabonatárolóban a közeli termőföldekről mezőgazdasági vontatóval beszállított gabonát tárolta be. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megegyeztek a munkáról

Miután a vádlott, traktorával hátramenetben ürítette a szállítmányát, kiszállt a járműből, és megegyezett a kollégájával, hogy ha végeztek a betárolással, a sértett fogja majd rakodógéppel összetolni a csarnokban leöntött gabonát.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Jelezte, hogy elindulhat

A férfi ezt követően visszaült a járműbe, hogy kiálljon a csarnokból, és a traktor mögött álló munkatársa is jelezte, hogy elindulhat.

Hátramenetbe kapcsolt

A könnyebb kihajtás érdekében ekkor a vádlott először hátramenetbe kapcsolt, de közben nem győződött meg a mögötte álló kollégája pontos helyzetéről, akin emiatt átgázolt a járműszerelvény pótkocsijával.

A helyszínen életét vesztette

Az áldozat súlyos koponya- és gerincsérüléseket szenvedett és a helyszínen életét vesztette.

Felfüggesztett börtönbüntetést kaphat

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen, indítványozva felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint a járművezetéstől való eltiltást.

Kamionnal a cukorgyárban

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy halálos munkahelyi baleset történt a kaposvári cukorgyárban. A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának tájékoztatása szerint egy kamionos közlekedett Kaposváron, a cukorgyár területén.  

Tehervonat elé hajtott

A sofőr az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” és a vasúti átjáró kezdete jelzőtáblák ellenére megállás nélkül behajtott a vasúti pályán tolató tehervonat elé és összeütköztek.

Mindkét lába roncsolódott

A balesetben a tehervagonon álló, tolatásvezető férfi a járművek közé szorult, mindkét lába roncsolódott. A férfi életét a gondos ápolás ellenére sem sikerült megmenteni. Olyan súlyosan megsérült, hogy másnap életét vesztette a kórházban. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció