Jogerősen négy év börtönre ítélték azt a gimnazista lányt, aki tavaly februárban az emődi udvarukon szülte meg gyermekét, majd a szomszéd kertjébe dobta.Az akkor 15 éves lány azért titkolta terhességét, mert a szülei eltiltották a 20 éves barátjától. A bíróság szerint hibázott az a kórház is, ahol a szülés előtt kezelték a lányt, de nem vették észre, hogy terhes.

Az interneten ismerte meg szerelmét 

Amint arról korábban beszámoltunk, tavaly februárban tragédia történt a borsodi Emődön. Az akkor mindössze 15 éves gimnazista lány titokban megszülte gyermekét, majd a átdobta a szomszédba a csecsemőt. A fiatal lány korábban, a vallomásában azt mondta, hogy még általános iskolába járt akkor, amikor megismerkedett a 20 éves férfival az interneten. Be akarta mutatni a férfit a szüleinek, de ők ellenezték a kapcsolatot a nagy korkülönbség miatt.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Titokban találkoztak

Az apa fel is hívta a férfit, és eltiltotta a lányától. Titokban azonban később újra felvették egymással a kapcsolatot. A lány először elutasította a szerelmi kapcsolatot, de később beleegyezett és négyszer is védekezés nélkül volt együtt a férfival. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Átdobta a szomszédba a csecsemőt

A fiatalkorú lány teherbe esett, de szülei és környezete előtt is titkolta a terhességét. Tavaly február végén a tini az esti órákban egy kislányt hozott a világra a lakásuk udvarán. Elvágta a köldökzsinórt, vécépapír-galacsinokat tömött az baba szájába, majd átdobta a szomszédos lakatlan ház udvarára.

Kihűlt a csecsemő

A szülés következtében a lány kórházi ellátásra szorult, ahol megállapították a szülés tényét. A magára hagyott gyermeket a kiérkező rendőrök megtalálták és átadták a mentőknek, azonban a koraszülött gyermek az ellátatlanság és az alacsony téli hőmérséklet okozta kihűlés miatt meghalt.

Többen hibáztak 

A bíróság szerint meg lehetett volna előzni a tragédiát. A lány a szülés előtt, más miatt kórházba került, de ott nem vették észre, hogy terhes. Mulasztott a mentőápoló is, akit később el is bocsátottak. Szülés után ő ment ki a vérző lányhoz. Ha megvizsgálja a helyszínen, hamarabb kiderül, hogy szült, és akkor talán megmenthették volna a kisbabát.

A környezete is felelős 

A lány ügyvédje szerint a történtekért nem csak ő, hanem a környezete is felelős. A másodfokú bíróság szerint az elsőfokú ítélet alapos, így nem változtattak rajta. „Ha itt mindenki rendesen és szabályosan teszi a dolgát, jobban odafigyelve, akkor ez a cselekmény elkerülhető lett volna. Itt érhető tetten a vádlott magára hagyottsága, elkeseredettsége és nehéz helyzete” – mondta az ügyről Háger Tamás másodfokú bíró.

Szégyellte magát 

Az ügyész korábban, kihallgatása során azt mondta, hogy nem kapott megfelelő tájékoztatást a fogamzásgátlásról, és eleinte nem is tudatosult benne az, hogy terhes. Amikor pedig rájött erre, akkor tagadta és titkolta a terhességét. Azt mondta, hogy el akart bújni a világ elől, hogy senki se tudja mi történt vele, és önkívületi állapotban volt akkor, amikor átdobta a babát a szomszédba. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció