Az otthoni takarítás eszközeinek megválasztása megszokássá válhat számunkra, pedig néha érdemes az újdonságokat is kipróbálni, hiszen a technológiai fejlődés a tisztítószerek és eszközök terén is rohamosan fejlődik.

A természetes alapanyagú termékek mellett számtalan új típusú ápoló- és tisztítószer, valamint eszköz kerül folyamatosan a boltok polcaira. A nagy választékban nehéz eligazodni, ezért szeretnénk néhány tippel segíteni a választásban.

Takarítás egyszerűen

Vitathatatlanul a legfontosabb szempont a tisztítószerek és eszközök megválasztásánál a hatékonyságuk. A nem megfelelően működő szerek időt és energiát vesznek el tőlünk, ezért fontos, hogy minőségi termékekkel töltsük meg takarítószeres szekrényünket. A gazdaságosság szintén elsődleges érv a gyors és gondos takarítás során.

A mömax háztartásban használatos eszközök nagy választékát kínálja vásárlóinak, többek között a takarítás terén is találunk rengeteg újdonságot és hasznos eszközöket. Olyan problémákra is van egyszerű megoldás, mint például a baktériumok eltávolítása. A gőztisztító készülék pillanatok alatt képes ezek 99%-ának eltüntetésére.

Érdemes a felmosáshoz is profi eszközöket használni, hiszen ezek segítségével pillanatok alatt varázsolhatjuk csillogóvá a padlót. A legújabb felmosók különböző méretű és anyagú, cserélhető fejjel készülnek, így az eltérő felületek tisztítása is könnyen megoldható.

Textil- és bőrápoló termékek

A naponta használt felmosók, seprűk, szivacsok és törlőkendők mellett sokszor szükség van speciális tisztítószerekre, melyek a különböző anyagokat károsodás nélkül teszik ragyogóan tisztává. Az eltérő felületek más típusú, összetevőjű ápolószereket igényelnek. Az impregnáló spray a textil felületek gondos karbantartására használható, míg a bőrápoló folyadék a megfelelő tisztítókendővel együtt alkalmazva a bőrből készült kanapék, fotelek tisztítására.

Minden új tisztítószer használata előtt javasolt a felület egy rejtett részén kipróbálni a termékeket, így egy esetleges téves szerválasztás nem okoz hatalmas károkat bútorainkban. A vegyszerek, tisztítóanyagok felhasználása során érdemes az irritáció elkerülése érdekében kesztyűt és maszkot viselni, illetve jól szellőző helyiségben végezni a tisztítást.

Gőztisztítóról bővebben

A szőnyegek és padló ápolásában jelenthet nagy segítséget a gőztisztító készülék. A forró gőz segítségével távolítja el a foltokat és frissíti fel a felületeket gyorsan és könnyedén. A matracokban található, allergiát okozó poratkák eltávolítására szintén használható a gőztisztító berendezés. 

A takarítás során használt kemikáliák megterhelik a környezetet. A takarítás után megmaradt és a lefolyóba öntött vízben található vegyszerek ártalmasak lehetnek, ezért a vegyszermentesen, környezetbarát módon használható gőztisztító értékes eszköze a takarításnak. Mielőtt azonban használni kezdenénk bármilyen felületen, javasolt ebben az esetben is egy rejtett részen kipróbálni a készüléket.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.