Hallottál már arról, hogy miért jó a lépésálló LED lámpa? Valószínűleg igen, csak eddig még nem tervezted azt, hogy az udvarodban is alkalmazod. Ha végigolvasod ezt a cikket, talán te is kedvet kapsz ahhoz, hogy beszerezd ezt a világítástechnikai eszközt.

Miért lehet célszerű a lépésálló LED lámpák használata?

Az Alkonylámpánál kapható talajba építhető lámpák olyan világítások, amelyek észrevétlenül belesimulnak a környezetükbe, így az avatatlan szemek nappal fel sem fedezik a létezésüket. 

Csak sötétedés után válik nyilvánvalóvá, hogy egy még szokatlan, de elterjedőben lévő megoldásról van szó. Egy olyan megoldásról, amit akár te is figyelembe vehetsz akkor, amikor a kültéri világítást tervezed, vagy a már meglévőt átalakítod.

A lépésálló LED lámpa olyan kültéri lámpa, ami számos olyan jellemzővel rendelkezik, amit érdemes minden udvarban vagy kertben kihasználni. Terhelhetősége kivételes, ami lehetővé teszi a speciális elhelyezést. Több száz kilogrammot is elbír. IP védettsége garantálja a kültéri használat biztonságosságát. 

Optimális fényt biztosít azokon a helyeken, ahol elhelyezik. Ne aggódj: a víz nem tud a lépésálló LED lámpa szerkezetébe beszivárogni, így a működésük zavartalan. Jó szolgálatot tesznek a gyalogos forgalomra használt tereken és területeken is. 

Milyen konkrét előnyei vannak?

 • Nem foglal el nagy területet
 • Soha nincsen útban, nem kell kerülgetni
 • Nem akadályoz a fűnyírásban vagy más kerti tevékenységben
 • Nem befolyásolja az adott terület kinézetét
 • Kivételes és különleges látványt nyújt, hiszen a növényeket lentről felfelé világítja meg
 • Mivel LED-es, így a technológia minden pozitív jellemzőjével rendelkezik
 • Sokáig ellátja a feladatát
 • Takarékoskodik az energiával
 • Nagyon nehéz kárt tenni benne – vandálbiztos megoldás
 • Sokoldalúan felhasználható: a kertben és az autóbeállónál éppúgy, mint a járdák mellett vagy a kerítések mellett
 • Dekorációs eszközzé is válhat, hiszen nagyon kreatív látványelemeket hozhatsz létre vele

Hogyan kell beépíteni?

A lépésálló LED lámpa egyedi beépítési módjának köszönhetően egyedi megjelenést biztosít. Éppúgy beépíthető a talajba, ahogy a kavicságyba, a betonba, de ha éppen ez tetszene, akkor a terasz járófelületébe is. 

Fontos, hogy a gyártói utasításokat mindig tartsd be a beépítésnél, ha pedig valamiben bizonytalan vagy, akkor az a legjobb, ha szakembert hívsz a művelethez. A szakszerűtlen üzembe helyezés ugyanis károsíthatja a világítótesteket, amiknek a cseréje vagy a javítása bizony sokba kerülhet. 

Az izzók kiválasztása lényeges feladat lesz, mert amíg a járdák mellé a hosszabb élettartammal rendelkező LED izzók a legmegfelelőbbek, addig a kerti növények mellé a nagyobb fényerejű izzó lesz a legmegfelelőbb. Ezeknél az időjárás viszontagságainak kitett eszközöknél minimum IP67-es vagy még ennél is magasabb védelmet kell biztosítani.

Építtess be te is lépésálló LED lámpát, és élvezd a fényeit!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.