Hétfőn kora délután szerencsés kimenetelű baleset történt Óbudán, a Bécsi úton. Egy nyergesvontató nem tudott időben megállni és előbb nekiment egy Toyotának, majd felszaladt a járdára és egy építőanyag kereskedés udvarán állt meg. Eközben pedig egy elektromos vezetéket is leszakított. Beszámolónk végén mutatjuk helyszíni fotóinkat.

Megállt előtte a sor

Egy DAF típusú nyergesvontató billencs üresen haladt az óbudai temetőtől befelé, a Vörösvári út felé a belső sávban. Az Orbán Balázs úti jelzőlámpás kereszteződés előtt a sofőr a külső sávba szeretett volna kisorolni, így a visszapillantó tükörbe nézett, majd mikor előre fordult, észlelte, hogy pirosra váltott a lámpa, és a sor megállt előtte. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nekiment egy Toyotának

Próbált lassítani, de már csak pár méter maradt az előtte lelassító Toyotáig, így pedig, hogy megpróbálja elkerülni az ütközést, erősen jobbra kormányozta a billencset, ami így is érintőlegesen ütközött az előtte álló Toyota jobb oldalával.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Az építőanyag kereskedés udvarán állt meg  

Ezután a lendületben lévő, irányíthatatlan nyergesvontató felhajtott a jobb oldali járdára, majd a kerítést és egy óriás reklámtáblát lebontva a Bécsi út 228. szám alatt található építőanyag kereskedésben landolt. Eközben pedig egy elektromos vezetéket is leszakított.

Nem sokon múlt a tragédia

Nagy szerencse, hogy a járdán senki sem tartózkodott, ha egy (vagy több) gyalogost elütött volna a billencs, akár tragédiával is végződhetett volna a baleset. A helyszínre egy mentő érkezett elsőként, pár perccel az esemény után, de szerencsére dolga végül nem akadt, a billencset vezető férfi saját erejéből el tudta hagyni a teherautót.

Letépett elektromos vezeték

A letépett elektromos vezeték miatt az E.ON és a forgalomirányítás is a helyszínre érkezett, nagyjából a baleset után másfél órával sikerült helyreállítani az áramszolgáltatást. Ezt követően a fővárosi hivatásos tűzoltók elkezdték feszítővágó és flex segítségével kiszabadítani a roncsot a kerítés és a reklámtábla fogságából. Amint sikerült elegendő helyet csinálniuk, a nyergesvontató a saját kerekein tudott távozni, ugyanis a sofőr által kitolatott, majd félreállt vele. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotók forrása: Dékány Szilveszter