Egy férfi Budapesten, a Radnóti Miklós utcánál próbálta meg megszerezni egy nő nyakláncát, ám végül üres kézzel futott el, a körúton pedig a zsaruk is lekapcsolták.

Nyakláncot próbált meg ellopni

Az esetről a 168 óra oldala számolt be, mint írták rendőri intézkedés történt vasárnap délután egy Szent István körúti török étteremnél. A lap azt írja, hogy egy férfi a Radnóti Miklós utcánál próbálta megszerezni egy nő nyakláncát, üres kézzel elfutott, de a körúton elkapták. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Az asszonyt visszaszerezte

A portál megkereste a rendőrséget is, a BRFK sajtóosztálya pedig azt nyilatkozta, hogy 14 óra 58 perckor bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére, miszerint a Hegedűs Gyula utca és Radnóti Miklós utca kereszteződésében egy férfi letépte egy nő nyakláncát, amit az asszony visszaszerzett, de a férfi elfutott a helyszínről.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elfogták

Ezt követően a kerületi rendőrök a feltételezett elkövetőt az 5. kerületi Szent István körúton 15 óra 6 perckor elfogták, az 51 éves budapesti férfi elszámoltatása folyamatban van. Az eset során nem sérült meg senki, a 13. Kerületi Rendőrkapitányság lopás bűntett miatt indított eljárást.

Kecskeméten egy alvó férfit fosztottak ki

A Kékvillogó is beszámolt róla, hogy ittas volt a sértett, és elaludt egy belvárosi büfé előtt elhelyezett széken 2021. augusztus 7-én. Amikor felébredt, a pénztárcáját már nem találta a zsebében. Szerencse volt a szerencsétlenségben, hogy az óvatlan férfi azonnal feljelentést tett a közelben lévő rendőrségen.

Térfigyelő kamerák

A kihallgatása még tartott, amikor a forrónyomos csoport tagjai már intézkedtek a környéken lévő térfigyelő és biztonsági kamerák felvételeinek lefoglalásáról, írja a police.hu.

Rekonstruálták a történteket

Ezek alapján a nyomozók pontosan rekonstruálták a történetet. Amire a sértett nem emlékezett, azt a különböző kamerafelvételekből térképezték fel aprólékos munkával. Így derült ki, hogy az áldozat és barátja a városközpontban szórakoztak egy darabig, majd gyalogosan elmentek a falatozóhoz és leültek.

Három fős társaság vette célba

Kis távolságból egy három főből álló baráti társaság követte őket, akik szintén helyet foglaltak a kifőzde előtti székeken. Amikor a sértett elaludt, egyikőjük kivette a zsebéből a tárcáját, amelyben bankkártyán és iratokon kívül 160.000 forint volt.

Beazonosították az elkövetőket

A nyomozók a személyismeretükre támaszkodva – rövid, de célratörő adatgyűjtést követően – beazonosították a kifosztás bűntettével gyanúsítható 42 éves kecskeméti lakost is, akit szeptember 16-án gyanúsítottként hallgattak ki. P. Zoltán a bűncselekmény elkövetését elismerte.

Vádemelés jöhet

A jelenleg szabadlábon védekező bűnelkövető ügyében a történtek vizsgálata befejeződött, így a rendőrök a keletkezett iratokat – vádemelés javaslatával – megküldték az illetékes ügyészségre.

Kecskeméten két idős nénit is kiraboltak

Itt a Kékvillogó oldalán is megírtuk, hogy 2021. október közepén Kecskeméten, a Széchenyi városban egy férfi és egy nő egy járókerettel közlekedő, idős asszonyt kezdett követni amiatt, hogy értékeitől megfosszák. A nő az Akadémia körúton társa kérésére a sértett mögé lépett, a vállára akasztott táskát megragadta és elkezdte húzni.

Az idős néni a földre esett

A szépkorú a táskát szintén elkezdte visszafelé húzni és nem engedte el, melynek következtében a szíj elszakadt, és a benne lévő tartalom kiborult, valamint a sértett is a földre esett. A nő és az bűncselekményt biztosító férfi az értékeket hátrahagyva elmentek a helyszínről. 

Azonosították a tetteseket

A kecskeméti nyomozók a városrendészet munkatársait is bevonták az ismeretlen páros felkutatásába, és elkezdték elemezni a környék kameráinak felvételeit, mely eredményeként beazonosították őket.

Egyiküket a börtönben találták meg

A 29 éves férfit a rendőrök már nem találták szabadlábon, ugyanis egy másik bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt azóta az egyik büntetés-végrehajtási intézetbe került, írja a police.hu.

Beismerték

A 27 éves nőt otthonába fogták el a nyomozók. A páros kihallgatásán beismerő vallomást tett. A rendőrök kezdeményezték a rablással gyanúsítható nő letartóztatását.

Pár napja szintén Kecskeméten támadtak meg egy 78 éves nénit

Amint azt a Kékvillogó is megírta fényes nappal, Kecskemét egyik utcáján érte a támadás az idős nőt, akinek kitépte kezéből a táskáját egy fiatal férfi. A megyeszékhely rendőrei egy napon belül elfogták a helybélit.

Hazafelé tartott

Adományozni volt egy 78 éves asszony az egyik egyházközösségben 2021. november 3-án délután, majd amikor végzett a diakóniában, elindult hazafelé gyalogosan. Sétálás közben odalépett mögé egy fiatal és megkérdezte, hogy merre találja a kórházat. Az asszony kedvesen útbaigazította, majd tovább folytatta útját.

Megragadta a karját

Egy pillanattal később a férfi megragadta az idős nő táskáját és cibálni kezdte. A támadónak néhány erős rántás után sikerült kitépni az asszony kezéből a tulajdonát, majd kereket oldott.

Eltört a karja

A bántalmazás során az idős áldozat karcsonttörést szenvedett, és több helyen zúzódtak a testrészei. A táskában mindösszesen személyes okmányok, egy nyomógombos telefon és 1000 forint volt, írta meg a police.hu.

Elkezdték keresni a támadót

A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozói a Városrendészet munkatársait is bevonták a támadó felkutatásába, és elkezdték elemezni a környék kameráinak felvételeit.

Egy 22 éves fiatal volt

A csapatmunka eredményeként egy nap alatt beazonosították a rablót. A 22 éves helyi férfit tegnap délután elfogták és őrizetbe vették a rendőrök.

Beismerte

A gyanúsított kihallgatásán beismerő vallomást tett, valamint elmondta, hogy 10 percig figyelte és követte áldozatát, mielőtt lecsapott volna rá.

Megtalálták az elrabolt dolgokat

A lakásán végzett kutatás során a nyomozók az elrabolt dolgok egy részét lefoglalták. A férfinek rablás és súlyos testi sértés miatt kell felelnie. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: police.hu