Több autós versenypályának nézi az Andrássy utat, ezért esténént esztelen száguldozásba kezdenek. A környéken élőknek elegük lett ebből, szóltak a rendőrségnek, akik traffipaxokkal érkeztek a helyszínre.

Zavarta a környéken élőket

Több lakossági panasz érkezett a rendőrségre, hogy esténként bőgő motorral száguldó autósok zavarják az Andrássy út környékén élők nyugalmát. A csaknem három kilométer hosszú utat több autós versenypályának használja. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

16 gyorshajtó

Pár napja, augusztus 26-án 19-22 óráig a Budapesti Rendőr-főkapitányság 6. Kerületi Rendőrkapitánysága és Közlekedésrendészeti Főosztálya célzott ellenőrzést tartott. A rendőrök három óra alatt 16 gyorshajtót mértek be, akiket motorosrendőrök állítottak meg, majd közigazgatási bírságot szabtak ki rájuk.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lesz még ilyen ellenőrzés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kiemelten kezeli a közlekedésre veszélyes jogsértéseket, ezért a továbbiakban is várhatók hasonló ellenőrzések – írják a rendőrség közleményében.

Szabad az út

A városi száguldozás fő helyszínei a hosszú egyenes utak, ahol este tíztől vagy éjféltől már csak sárgán villognak a lámpák és az adott úton haladónak van elsőbbsége. Ilyen a Szentendrei út, a Váci út, Üllői út és az Andrássy is.

Világbajnok áldozat

Budapesten és környékén sok baleset történik az éjszakai száguldozás miatt. Az egyik legemlékezetesebb tragédia a Szentendrei úton történt 2017-ben, amikor a világbajnok kajakos, Janza Richárd volt az esztelen gyorshajtás áldozata.

Vétlen volt, meghalt

A sportoló autója a piros lámpánál állt, amikor egy másik autó hatalmas sebességgel csapódott bele az álló autóba, amelyben mindkét utas meghalt. A hátsó autó vezetője kirepült az autóból, de ő túlélte a balesetet. 

Évekig börtönben

A balesetet okozó 29 éves, Mercedest vezető férfi részeg volt, súlyos gerinc- és bordasérülést szenvedett. Egy évvel később a bíróság több éves börtönbüntetést szabott ki rá, azóta is rácsok mögött van.

Gázra taposott

Nem csak Budapesten, az agglomerációban is probléma az esti száguldozás. 2020 januárjában Szigethalmon, a hosszú egyenes Rákóczi utcában taposott a gázra egy férfi.

Elhúzott

Az autós száguldozását egy térfigyelő kamera is rögzítette, pár pillanat alatt elhúzott, vagyis 100 km/h-ás sebességnél is gyorsabban ment.

Aszfaltra zuhant

A száguldozó autós elvesztette az uralmát a jármű felett, megcsúszott és egy kerítésnek csapódott. A sofőr az aszfaltra zuhant és súlyosan megsérült. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Drónnal figyelnek a rendőrök

A somogy megyei rendőrök most csütörtökön közlekedési razziát tartottak Kaposváron, valamint a környező településeken. A rendőrök többek között az elsőbbségadási szabályok, az előzési tilalom és a záróvonal betartását figyelték, illetve a vezetés közbeni mobilozást, és a biztonsági öv használatát is ellenőrizték.

110-el a faluban

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében a razziát 5 civil- és egy járőrautó végezte, egy drón segítségével. Gyorshajtás miatt öt esetben intézkedtek. A legsúlyosabb szabályszegő egy Kiskorpádon közlekedő autós volt, aki 50 km/óra maximális sebesség helyett 112 km/óra sebességgel haladt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt az Andrássy úti razziáról készült videó

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából