10 ezer euró átszámítva jelenleg nagyjából 3 és fél millió forint, ami akkora összeg, hogy lehetővé teszi számunkra azt a luxust az autóvásárlás során, hogy válogassunk a kínálkozó ajánlatok közül. Ha ekkora autóra fordítható forrással rendelkezünk, akkor az bár kellően nagy összeg, egy új családi autóra nem feltétlenül elég, míg a használt piacon több remek opció közül is választhatunk. Minden esetben fontos, hogy az autó történetével tisztában legyünk, ez a garancia arra, hogy a kiválasztott példány megéri az árát. Az alvázszám segítségével tisztán láthatunk, ha utánajárunk a valódi adatoknak, erre lehetőségünk van a carvertical.com/hu oldalán.

Milyen autót válasszunk?

A vásárlást megelőző kérdések egyik leghangsúlyosabbika, hogy inkább az új vagy a használt kocsikra érdemes fókuszálnunk? Ennyi pénzért már új kocsit is vehetünk, de ezek általában kisebbek, és sok lemondással járnak. Mivel a lehetőségek adottak, a használt autók felé érdemes nyitni, de ott sem mindegy, hogy milyen típust választunk. Ha már régóta álmodozunk egy luxuskocsiról, ami ugyan kicsit öregecskén, de végre elérhetővé válik így a számunkra, akkor mérlegeljük, hogy a későbbiekben is ekkora örömet okoz-e majd számunkra, ha a fogyasztását, szervizköltségeit mi álljuk. Használt autó vásárlásakor tehát a pontos kép érdekében, nem hagyhatjuk ki a számításunkból, hogy milyen jövőbeli kiadások várnak majd ránk.

Mik a legjobb lehetőségek?

A családi autóknál a legfontosabb szempont, hogy egy olyan biztonságos egyterűt találjunk, amiben mindenki kényelmesen elfér, ha pedig utazni indulunk, a csomagoknak is jut hely. Emellett természetesen a jövőbeli kiadások is fontosak, így célszerű nem a vásárláskor spórolni, hiszen könnyen visszaüthet ez a későbbiekben. A családi autóknál tehát sok az elvárás, házanként változó extrákkal, ezért nem árt felkészülni a kompromisszumokra. Jellemzően az egyterű autókat felváltották a SUV-ok, így nincs feltétlenül könnyű helyzetben, aki klasszikus családi modellt keres.

Dacia Duster nem okoz csalódás a gazdájának, kényelmes és tágas kialakítású belső terével. A nagycsaládosok egyik hazai favoritjának számít ez kifejezetten jól futó, a sztereotípiák ellenére megbízható szabadidő-autó.

A Ford S-Max szemben az előbbi Dacia-val egy egyterű, nem egy terepjárónak tűnő szabadidő-autó. Kényelmes, 7 főt is elbíró belső térrel rendelkezik, de nem csak az utastér kialakítása komfortos, hanem a vezetési élmény is, amit a csendes, jól futó, remek rugózású, de mindeközben nehéz, masszív autó kínál.

A Toyota Verso a legmeglepőbb szereplője a listának, semmi puccos külsőség, csak semmi feltűnés. Ez a visszafogott japán autó pedig az egyik legnagyobb befutója a listánknak, 7 fős utasterével igazi családi autó, ami csendes, praktikus, és mindeközben észrevétlenül, de kifogástalanul teszi a dolgát.

A Mazda 5 szintén nagyon népszerű, egy olyan több generációt is megélt 7 fős változatban is elérhető autó, amit a gyerekek különösen imádni fognak, mindemellett kategóriájában kimagasló vezetési élményt kínál.

A Citroën Grand C4 Picasso megfelelő motorral megbízható családi autóvá válik, hatalmas belső térrel, ideális opció ebben az árkategóriában.

Támogatott tartalom. Ha Ön is szeretne ilyen cikket a forgalmasabb napokon már Magyarország TOP10 legolvasottabb hírportálja között szereplő Kékvillogó.hu portálon, akkor kattintson ide!