Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, minden előjel nélkül agyvérzést kapott egy 12 éves kisfiú a mátészalkai uszodában idén februárban. Miklós azóta öt műtéten esett át, egész életében ágyhoz kötött beteg lesz. Az ötgyermekes család nagyon szegény körülmények közt él, most szeretnének egy nagyon szép karácsonyt varázsolni beteg gyermeküknek.

Agyvérzést kapott

Idén februárban, minden előzmény nélkül agyvérzést kapott egy 12 éves kisfiú Mátészalkán, a városi uszodában. A 12 éves Miklós úszásórán vett részt, ahol jelezte az oktatónak, hogy rosszul van. Kiment a medencéből, majd az öltöző felé vette az irányt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elvesztette az eszméletét

De ekkor epilepsziaszerű rohamot kapott. A tanár igyekezett ellátni a gyereket és azonnal értesítették a mentőket is. Miklós eközben elvesztette az eszméletét. Végül helikopterrel szállították őt a debreceni kórházba.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem volt előzménye

A fiú édesanyja teljesen összetört a történtek miatt, és elmondta: semmilyen előzménye nem volt az esetnek. Miklós ugyanúgy várta a délutáni úszás-foglalkozást, mint korábban. „A fiamat jelenleg is altatják. Nem akarják felkelteni, mert akkor a vér ismét elindulna az agyában, és sokkot is kapna” – mondta a tragédia után Miklós édesanyja.

Nem jelezte, hogy baja van

Miklós az agyvérzés előtt egy makkegészséges fiatal volt, ezért is áll az egész család teljesen értetlenül a történtek előtt. „Sosem volt semmi baja, egészséges volt. Hétfőn reggel elindult az iskolába, akkor sem mondta, hogy rosszul érezné magát. Aztán 9-kor hívtak, hogy agyvérzést kapott és kórházba szállították” – mondta, most több mint félévvel az eset után a Borsnak az édesanya.

Vonatra sem volt pénzük

A családot csapásként érte a hír, hogy fiukat Debrecenbe szállították kórházba, ugyanis még arra sem volt elég pénzük, hogy buszra vagy vonatra szálljanak, és meglátogassák Miklóst, ezért a rokonok és közeli ismerősök pénzgyűjtést szerveztek. A fiú több komoly agyműtéten is átesett.

Már otthon van Miklós

A 12 éves fiú azóta már hazatérhetett családja körébe, ahol 4 testvére már nagyon hiányolta őt. „Minden nap megkérdezték, hogy hol van Miki, sírtak, nem értették, hogy testvérük miért nem jött még haza” – folytatta Erzsébet.

Élete végéig ágyhoz lesz kötve

Miklós azonban már sosem lesz a régi, élete végéig ágyhoz lesz kötve. A családot nagyon megviseli, hogy ez történt a korábban még élettel teli fiatallal. „Öt komoly műtéten is átesett. Az agyától a gyomráig egy csövet vezettek le és most már ezzel együtt kell élnie az élete végéig.” – mondta az édesapa.

Szép karácsonyt szeretnének

A család nehéz anyagi körülmények között él, most viszont közeleg a karácsony és szeretnének a gyerekeknek igazi ünnepi hangulatot teremteni és megünnepelni, hogy családjuk minden tagja otthon van. „Mindenképpen szeretnénk valamivel meglepni Mikit. Igazából bárminek örülne. De sajnos mi ezt nem engedhetjük meg magunknak, ezért újra az emberek segítségét kérném” – mondta az édesapa.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Mátészalkai Városi Uszoda – Forrás: Facebook