Pénteken temették ez azt a 16 éves fiút, aki november elején ugrott a vonat alá Sümegen. Pisiti iskolatársai csúfolták, a fiú ezután döntött úgy, hogy inkább véget vet az életének. Temetése előtt édesanyja szívszorító szavakkal emlékezett fia utolsó napjaira.

Bántották a társai

A 16 éves sümegi fiút iskolatársai hosszú idő óta zaklatták és bántották. A telt idomú Pistit Big Mac-nek hívták. A hosszú ideje tartó megaláztatás vezetett a fiú halálához. Pár hete előkerült néhány videó, amelyet még az internetre is feltöltöttek a zaklatók.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Azt mondták, vicceltek

A fiú egyik zaklatója, Pisiti halála után azt mondta, mindössze egy fogadás miatt bántották Pistit és a gúnyolódás kölcsönös volt. A videófelvételeken az látszik, hogy a 16 éves kamaszt, többször titokban követtek, majd mikor nem figyelt, megpróbálták kigáncsolni. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megszólalt az édesanya

A történtek után nemcsak a fiú bántalmazóit árasztotta el a népharag, de az összetört, gyászoló családot is számtalan kritika érte azért, hogy nem tették meg a szükséges lépéseket a Pityut ért sérelmeket követően. A napokban, a fiúcska édesanyja egy nyilvános, döbbenetes és szívszaggató posztban írta meg: semmit nem tudtak arról, ami Pityuval történt, a videókról és a zaklatásról is csak fiuk tragikus halála után értesültek.

Nem tudták, hogy bántják a fiút

„Nem tudtuk, hogy Pistikét bántják. Mert ha tudtuk volna, akkor cselekszünk. És nem így végződött volna. De sajnos nem mondta el, és nem is vettük észre rajta, hogy baj van. Videókat is utána kaptunk. Senki nem szólt, akik tudták, hogy a fiamat szóval és másképpen is bántják” – írta közösségi oldalán a gyászoló édesanya.

Engedékenyek voltak vele

Azt írta, hogy ők sem értik a történteket, hiszen fiának tervei voltak a jövőre nézve, a szülők pedig engedékenyen viszonyultak hozzá és támogatták is a kamaszt. „Sok mindent megengedtünk neki. Elmehetett bulizni, a haverjaival csavaroghatott. A cigit sem tiltottuk meg neki. Nagyon szerettük és szeretjük most is”.

Nem köszönt el tőlük

Beáta azt írta, hogy nagyon fáj nekik, hogy Pityu nem köszönt el tőlük. Tette ugyanis hirtelen történt: édesapjának még azt mondta, hogy hazamegy.

Azt mondta, hazamegy

„Pedig az apukájával beszélt, mielőtt öngyilkos lett. És azt mondta neki, hogy még Tapolcán van és várja a buszt és jön haza. De ő sem vette észre a hangján, hogy baj van”.

Ő azonosította Pistit

Az gyászoló asszony azt írta, hogy minden anya legszörnyűbb rémálma vált valóra számára aznap, ugyanis neki kellett azonosítania imádott gyermeke holttestét.   A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ha segítség kell!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt. 

Kiemelt kép: illusztráció