A rágcsálók, patkányok gyakran kihívást jelentenek a mindennapokban, pláne azokon a helyeken, ahol aktív állattartás történik vagy rengeteg takarmányt tárolnak, de nem csak vidéken, hanem a nagyvárosokban  sem idegen a jelenség. Szerencsére ma már hatékony védekezésre is van lehetőség, ami könnyedén beszerezhető mindenhova.

Megbízható védelemre van szükség

A Vinex villanypásztor termékei között könnyedén megtalálhatjuk az ideális eszközt. A hidegebb, hűvösebb időszakban nagymértékben megnövekszik a kereslet a rágcsálóriasztók és patkánycsapdák iránt. Ennek nagyon egyszerű oka van: a hőmérséklet egyre alacsonyabb, a nappalok is rövidebbek lesznek, így a kártevők keresik azokat  a helyeket, amelyek melegebbek és biztonságosabbak számukra.

Természetesen elsősorban nem olyan területet keresnek, ami csak szimplán védelmet nyújt a zord időjárással szemben, hanem olyat, ahol élelem is található az adott helyen. Ezért is fordul elő az, hogy ősszel egyre gyakrabban kerülnek az emberek és házak közelébe.

Sokszor nem lehet őket megpillantani, csupán a jelekből lehet következtetni a jelenlétükre. Sajnos az esetek többségében nehéz időben észlelni, hogy bizony rágcsálók költöztek be a ház közelébe vagy annak egy helyiségébe. Mire felfigyelünk rájuk, már gyakran nagyobb számban vannak jelen, szabályosan belakták az adott zugot.

A kárból azonban arra is lehet következtetni, hogy milyen állattal van dolgunk. Az esetek többségében általában patkányról vagy egérről beszélünk. Azonban ők gyakran családban élnek, nagyon gyorsan szaporodnak, így komoly erőfeszítéseket kell tenni, hogy eltüntessük őket az otthonunk közeléből. Ezenkívül még előfordulhat mezei pocok, nyest és vakond is.

Hogyan tudjuk megelőzni a kártevők megjelenését?

Az első lépések közé tartozik az, hogy megszabadulunk a lomoktól, mivel a felhalmozott bútorok, nagyobb eszközök kiváló búvóhelyet biztosítanak a kártevőknek. A szemeteseket is próbáljuk rendszeresen üríteni, valamint a fedelük is mindig legyen lezárva, hogy ne tűnjenek csábító célpontnak a betolakodók számára.

Az ételmaradékokhoz pedig semmiképpen se engedjük, hogy hozzáférjenek. Ellenkező esetben pillanatokon belül megjelennek a különböző rágcsálók, aztán kezdődhet a harc az eltávolításukkal kapcsolatban.

Védelmi eszközből nincs hiány

Nem hiába szokták azt mondani, hogy a legjobb védekezés a támadás. Ezért is fontos, hogy már a megjelenésük előtt gondoskodjunk a megfelelő patkánycsapdákról, beltérre pedig a legjobb választás egy kimagasló minőségű ultrahangos rágcsálóriasztó lesz.

A kártevőkkel kapcsolatban is igaz az, hogy jobb a megelőzésre összpontosítani, mert ha már beköltöztek, akkor sokkal nehezebb dolgunk lesz. Szerencsére ma már igazán hatékony eszközök közül válogathatunk, amelyekkel kiválóan távol tarthatjuk őket otthonunktól még a hidegebb hónapokban is, amikor a legnagyobb szükségük van egy új menedékre.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: vinexvillanypasztor.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.