Még tavaly januárban történt, hogy egy 7 éves kisfiú meghalt az egyik újpesti benzinkúton, miután mogyorót tartalmazó süteményt evett. A gyerek allergiás volt rá, a vád szerint a napközis tanárnő erről tudott, mégis elé tette az édességet.

Mogyoróallergiája volt a kisfiúnak

Mogyoróallergiája volt annak a 7 éves kisfiúnak, aki tavaly év elején halt meg az egyik újpesti benzinkúton. A gyerek a Fóti út melletti iskolában tanult, ahol egy születésnapot ünnepeltek. Az osztály tanulói tortát ettek az ünnepségen, a sütemény pedig mogyorót tartalmazott. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hányni kezdett

Ahogy arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt, a kisfiú, amint megette a tortáját, azonnal rosszul lett. Hányni kezdett, az iskola pedig értesítette a szülőket, akik azonnal autóba ültek és a helyszínre érkeztek. A gyereket az édesanyja a kezében vitte ki az autóba, és el is indultak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Segítséget kértek a kúton

Sajnos nem jutottak messzire, mert a benzinkútnál már kritikus lett a gyerek állapota. A szülők kétségbeesve rohantak be a shopba, és segítséget kértek. Ekkor érkezett a mentő. Közel két órán át küzdöttek a gyerek életéért, de sajnos nem sikerült megmenteni. A kisfiú a Fóti úti MOL kúton halt meg.

Nem tudni, miért nem hívták a mentőt

Az eset után az iskola igazgatója nem akart nyilatkozni, így nem válaszoltak arra a kérdésre sem, hogy a mentők helyett miért a szülőket értesítették, miután rosszul lett a kisfiú.

Kihallgatták a napközis tanárt

Az eset után fél évvel gyanúsítottként hallgatták ki a hétéves kisfiú napközis tanárát. A rendőrség közölte: a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai egy 45 éves nőt halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

Vádat emeltek

Most pedig érkezett a hír: a Budapesti 4. és 15. Kerületi Ügyészség vádat emelt a napközis tanárnővel szemben. A vádirat szerint a nő úgy tett földimogyorós édességet a kisgyermek padjára, hogy tisztában volt vele: a 6 éves kisfiú mogyoróallergiában szenved – írja a Blikk.

Jelezték az allergiát

Onnan tudhatta a tanárnő, hogy allergiás a gyermek, hogy azt a szülők a kisfiú tanulói adatlapján, a szülőknek szóló kérdőívben, továbbá az üzenőfüzetben is jelezték az iskolának és a tanítóknak. Mégis megtörtént a baj.

Felelős a gyerekekért

A vádlott – aki a munkaköri leírása szerint személyesen felelős a felügyeletére bízott tanulók testi, érzelmi és morális épségéért – gondatlanul megszegte a foglalkozása szabályait. Ez pedig közvetlen ok-okozati összefüggésben állt a halálos eredménnyel.

Gondatlan veszélyeztetés a vád

A Budapesti 4. és 15. Kerületi Ügyészség a tanárnőt halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja, és vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést, valamint a tanítói foglalkozás gyakorlásától történő határozott idejű eltiltást indítványoz a vádiratban. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Fóti úti MOL kút, itt halt meg a 7 éves kisfiú – Forrás: Facebook/GoogleMaps