A most vád alá helyezett férfi már az 1980-as évek végétől tartott karateórákat Gyulán, több mint tíz éve már a saját lakóházában várta a fiatalokat. Most fiatalokkal szembeni erőszak és molesztálás miatt büntethetik.

A saját lakóházában edzette a fiúkat

A vádirat szerint a férfi az 1980-as évek végétől karateedzőként tevékenykedett Gyulán, az edzéseket 2010 szeptemberétől a saját lakóházában kialakított edzőteremben tartotta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotók, videók

A terhelt 1990-től letartóztatásáig több gyermekkorú és fiatalkorú fiú tanítványával létesített testi kapcsolatot. De fotókat és videókat is készített róluk ruha nélkül – tájékoztatott a Békés Vármegyei Főügyészség.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Edzői tekintély

Ezeket a testi kapcsolatokat, illetve a felvételek készítését is a férfi kezdeményezte. Ebben épített az edzői tekintélyére, de arra a bizalmi és függelmi viszonyra is, ami közte és a tanítványok között kialakult.

Itatta is őket

A tanítványok fejlődésére és annak nyomon követésére hivatkozva egyes sértetteket érzelmileg is manipulált. Egyes esetekben attól sem riadt vissza, hogy szeszes italt kínáljon a fiataloknak, ezzel befolyásolt állapotba hozva őket.

Vádat emeltek

A Békés Vármegyei Főügyészség 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett cselekmények, valamint kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a 68 éves gyulai férfi ellen.

Fenntartják a letartóztatást

A főügyészség a terhelt beismerése esetére vádiratában elsősorban arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfi letartóztatását az ügydöntő határozatának kihirdetéséig tartsa fenn.

Fegyházat is kaphat

Ezen felül a főügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság a férfit végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, illetőleg végleges hatállyal tiltsa el minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban állna.

Nem nyilvános tárgyalás lesz

A főügyészség indítványa arra is kiterjed, hogy a bíróság a különleges bánásmódot igénylő sértettek kímélete okán és védelmük érdekében a tárgyalásról a nyilvánosságot zárja ki. Az eljárás a Gyulai Törvényszéken folytatódik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció