Tragédia lett egy félresikerült előzésből Zala vármegyében. A kamionsofőr elismerte felelősségét és szeretett volna személyesen bocsánatot kérni, azonbana rendőrök inkább eltanácsolták ettől.

Nekik szóltak először

„Amikor kicsi volt, nagyon sokszor vigyáztam rá, és a kapcsolatunk később is erős maradt. Az édesapám ezért engem kért meg, hogy értesítsem a nővéremet, Izabellát a fia haláláról” – nyilatkozta a Ripostnak a nádasdi tragédiában elhunyt István nagynénje.

Azonnal életét veszítette

A halálos baleset csütörtök délután történt a Vas vármegyei Nádasd község közelében, a 86-os számú főúton. Itt eddig tisztázatlan körülmények közt egy kamion és két motorkerékpáros ütközött össze. Egyikük a helyszínen életét veszítette.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Térképen a baleset helyszíne

A nagyszülőknek szóltak először

Az áldozat a 24 éves István volt, akinek szülei évekkel ezelőtt elváltak, így ő nagyszüleihez költözött. A baleset után a rendőrök az áldozat bejelentett lakcímére mentek ki, a nagyszülőket értesítették haláláról. A férfi nagyapja és nagybátyja azonnal a helyszínre sietett.

Mint ha a barátnője lett volna a motor

„István nagyon büszke volt a motorjára, arra, hogy ilyen fiatalon meg tudta venni magának. Engem is gyakran hívott, hogy nézzem meg, milyen szép. Mondogattam is neki, hogy úgy bánik azzal a motorral, mintha a barátnője lenne” – elevenítette fel emlékeit nagynénje, Judit.

Egy rossz előzésből lett a tragédia

A lap úgy tudja, a baleset azért következett be, mert a 26 éves horvát kamionsofőr egy teherautót szeretett volna megelőzni egy útkanyarban a 86-os főúton, Nádasd közelében. Amikor áttért a szemközti forgalmi sávba, akkor ütközött össze a két motorossal, Istvánnal és Dáviddal.

Elmaradt a személyes bocsánatkérés

Információik szerint a kamiont vezető férfi elismerte felelősségét, s szeretett volna az áldozat családtagjaihoz odamenni, hogy bocsánatot kérjen. Azonnban a rendőrök lebeszélték ebbéli szándékáról, azonban az üzenet így is eljutott a gyászoló családhoz.

Neki is nagy tragédia lehet

„Mindenképpen egy emberi gesztus, hogy egyáltalán eszébe jutott a sofőrnek, hogy odamenjen az édesapámhoz. Elhisszük, hogy a baleset neki is nagy tragédia, neki is nehéz lesz feldolgoznia. Nyilván nem szándékosan okozta” – fejtegette Judit.

Szinte folyamatosan gyászolnak

Azonban a családnak sem egyszerű, ugyanis tragédiák sora sújtja őket egy ideje. „Két héttel ezelőtt az édesanyám húgát temettük el, négy évvel ezelőtt pedig a nagymamámat. Hogy most az unokaöcsémet is elveszítettük, az már túl sok! Már csak az emlékét őrizhetjük…” – fogalmazott elcsukló hangon az asszony.

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: police.hu.)