Két kislány és egy kisfiú eltűnése miatt fordult a rendőrséghez a közel 9 évvel ezelőtt gyámjukként kijelölt asszony június második felében. A monori egyenruhások négy napon át keresték a gyermekeket és végül siker koronázta azt erőfeszítéseiket. A megtalált fiatalok megható búcsút vettek a rendőröktől, amikor az egyik budapesti gyermekvédelmi intézetbe vitték őket.

Június 22-én tűntek el

A Kékvillogó.hu számolt be arról, hogy két kislány és egy kisfiú eltűnése miatt fordult a rendőrséghez a közel 9 évvel ezelőtt gyámjukként kijelölt asszony. Nyáregyházi otthonukból 2023. június 22-én délelőtt vitte magával – minden valószínűség szerint – rájuk vigyázó anyjuk. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem találták őket

A 42 éves Tatai Katalin és gyermekei, a 11 éves Némedi Emília Ida, a 10 éves Némedi Dániel Károly, valamint a 8 esztendős Tatai Mercédesz ismeretlen helyen tartózkodtak, életjelet nem adtak magukról. A Monori Rendőrkapitányság „kiskorú elhelyezésének megváltoztatása” vétségének gyanúja miatt kezdte meg a nyomozást.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A lakosság segítségét kérik

A monori rendőrök mindent megtettek a kicsik és anyjuk megtalálása érdekében, a gyorsabb eredmény érdekében a lakosság segítségét is kérték.

Napokon át kutattak

Az egyenruhások négy napon át kutattak utánuk: térfigyelő kamerák több órányi felvételét nézték végig, pályaudvarokat és buszállomásokat fésültek át, figyeltették a határátkelőhelyeket és közben a szülők, rokonok, barátok és ismerősök tartózkodási helyeit is végig járták. Időközben állampolgári jelzések is befutottak hozzájuk.

Megtalálták őket!

Június 26-án délelőtt aztán mindenki megnyugodott: a Monori Rendőrkapitányság előtt leparkoló autóból az anya és három kisgyermeke szállt ki – számolt be a Pest megyei Rendőr-főkapitányság.

Kihallgatásra vitték az anyát

Az anyát kihallgatásra kísérték, miközben a gyerekek ideiglenes elhelyezéséről is döntés született. Felmerült ugyanis, hogy a gyámjukként kijelölt asszony „nevelése” veszélyezteti a kicsiket.

Jól tanuló gyerekek

A testvéreket az egyenruhások vették gondjaikba. Ismerkedéssel, beszélgetéssel egybekötött, rögtönzött zsúrt szerveztek a kapitányság épületében. Kiderült, a gyerekek iskolába járnak, a legkisebb majdnem kitűnő tanuló, de testvérei is nagyon ügyesek.

Nagybevásárlás

A rendőrök először lezavartak egy villámbevásárlást, majd egy tömött, lila nejlonszatyorral tértek vissza. Akadt benne minden, mi szem-szájnak ingere, innivaló, rendes, tisztességes, tápláló ennivaló, no meg persze rágcsálni-, és nassolni való is. Lekuporodtak egymás mellé, míg a gyerekek majszoltak, a rendőrök vigyáztak rájuk. Megható pillanat volt, amikor a fiúcska igazi úriemberként viselkedve a finomságokat inkább lánytestvérei kezébe nyomta, mondván: „ők kimerültebbek, nekik nagyobb szükségük van rá”.

Szomorú út a gyermekvédelmi intézetbe

A rendőrök arca csak akkor változott meg, amikor a testvéreket egy fővárosi gyermekvédelmi intézetbe kellett vinniük. A Budapestig tartó utazás közben a gyerekek már sokkal kevésbé voltak felszabadultak és cserfesek, az egyik kislány egészen a bejáratig úgy szorította az őt kísérő rendőr kezét, mintha sosem akarná elengedni – fejezte be beszámolóját a Pest megyei Rendőr-főkapitányság Facebook-oldala. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a megtalált gyerekek a rendőrségen. Fotó: Facebook/ Pest megyei Rendőr-főkapitányság