Szokatlan módszerrel próbálja elrettenteni a köztéri vizelőket egy budapesti lakóközösség: a lépcsőház kapujára függesztik ki azoknak az embereknek a biztonsági kamerával rögzített képét, akik a kapuban végzik el a dolgukat. Az még nem derült ki pontosan, melyik lakóközösség hozta meg az érdekes döntést és az sem egyértelmű, mennyire lesz hatékony az elképzelés.

Sajátos elrettentés

Sajátos módszerrel próbálja elrettenteni a köztéri vizelőket egy budapesti lakóközösség: a lépcsőház kapujára függesztik ki azoknak az embereknek a biztonsági kamerával rögzített képét, akik a kapuban végzik el a dolgukat – derül ki abból a Redditen terjedő fotóból, amit a 24.hu szemlézett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem látszik az arcuk

A lap megjegyzi, a módszer hatékonysága megkérdőjelezhető, ugyanis a képeken egyáltalán nem látszik az elkövetők arca – ám ha kivehető lenne, akkor személyiségi jogi problémák vetődnének fel. A rejtélyes szégyenfal hollétéről azonban keveset tudni, mindössze annyit közölt a posztoló, hogy egy budapesti lakóház bejáratában készült.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem derült ki a helyszín

A rejtélyes kapualjról azon kívül, hogy valószínűleg nagyon büdös, nem sokat lehet tudni. A fotót feltöltő felhasználó is csak annyit írt oda hozzá, hogy egy budapesti lakóház bejáratában készült.

Életveszélyes vécék

A Budapestkörnyéke.hu írt arról, hogy életveszélyesek a pesti alsó rakpartra kihelyezett vécék. Mindezt egy tiktokozó meg is örökítette a világhálón. Az illetékesek azóta annyit tettek, hogy lelakatolták az illemhely ajtajait.

„Öngyilkos osztag”

„Öngyilkos osztag vécéket raktak a rakpartra – kommentálta egy tiktokozó saját videóját. A mrszerencses névre hallgató felhasználó azt szúrta ki, hogy a pesti alsó rakpartra kihelyezett mobil vécék ajtajai egyenesen a forgalomra nyílnak. 

Dolga végeztével kikukucskált

A felhasználó azt is megörökítette, ahogy egy férfi kukucskált ki a vécéből, hogy jön-e autó, kijöhet-e, miután a dolgát elvégezte – írta meg az rtl.hu.

A lezárt rakpart része

A rakpart hétvégente le van zárva, egy részére pedig utcabútorok és növények vannak kitéve. A mobil vécéket ehhez helyezték ki.

Lelakatolták

Egy pénteki információ szerint lakat került a mobil vécék ajtajára, így azokat nem lehet használni, amíg mellettük közlekednek az ajtók. A rakpart újbóli lezárásakor azonban minden bizonnyal leveszik a lakatokat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: szégyenfal. Forrás: 24.hu