Egyesek várandósság alatt, mások bőrgyulladás után, megint mások pedig idős korban vagy gyógyszerszedés következtében tapasztalják a bézstől a sötétbarnáig terjedő pigmentfoltokat, amelyeknek az alakja legtöbbször élesen körülhatárolt.

A kulcstényező ebben az esetben a melanin

A melanin lényegében a bőröd, a szemed és a hajad festékanyaga, amelyet egy speciális sejt, a melanocita állít elő, és a termelését egy Tyrosinase nevű enzim szabályozza. Abban az esetben pedig, ha például rendszeresen fényvédelem nélkül vagy a napon, hormoningadozást tapasztalsz, vagy valamilyen gyulladás éri a bőrödet, akkor az előállítása a kelleténél intenzívebbé válik, és a felesleges pigmentek elkezdenek felfelé vándorolni, és a bőrfelszínhez érve pigmentfolt formájában válnak láthatóvá.

Hogyan lehet elhalványítani őket?

Az egyik leghatásosabb módszer, ha igénybe veszed a QMS Medicosmetics Hungary kúra jellegű kezelései között feltüntetett pigmenthalványító kezelést. Ennek során ugyanis olyan bőrápolási készítmények kerülnek felhasználásra, amelyek az erőteljes hatóanyagaik révén, és a 98%-os tisztaságú oxigén használata miatt hatékonyan képesek felvenni a harcot a pigmentfoltokkal szemben.

Ami a kezelés eredményét illeti, már az első alkalom is látványos eredményt hozhat, de ahhoz, hogy a pigmentfoltok teljesen elhalványodjanak, a bőrkép frissebbnek, a bőr tónusa pedig egységesebbnek hasson, mindenképpen több alkalomra lesz szükség 

Emellett nem szabad megfeledkezned a kémiai hámlasztásban rejlő potenciálról sem. A peelingekben lévő savak ugyanis képesek feloldani a legfelső bőrréteg külső rétegét, és ezáltal a pigmentfoltokat is eltüntetik. 

Ha nem félsz az invazív beavatkozásoktól

A fentebb említett módszereken túl lehetőséged van még természetesen lézeres kezelések útján is fellépni a pigmentfoltok ellen, amelyek során a melanin felhalmozódásait lézersugárral megsemmisítik, amelyet aztán az immunsejtek szállítanak majd el.

Végül jöjjön néhány hasznos szépségtipp!

A cikk elején már említettük, hogy a napsugárzás különösen nagy szerepet játszik a pigmentációs zavarok kialakulásában, így a következetes napvédelem elengedhetetlen. Ne feledkezz meg tehát a fényvédő krém használatáról még árnyékban sem!

Ami pedig a pigmentfoltok sminkkel történő elfedését illeti, az érintett területen használj korrektort az alapozó alá, és dolgozd el egyenletesen! Ha pedig nem annyira kiterjedt foltról van szó, akkor egy színezett nappali krém is csodákra képes. 

De ezek mellett a készítmények mellett számtalan olyan nagyszerű, fényvédelemmel ellátott bőrápoló termék is kapható – elég csak megnézni a fentebb már említett QMS kínálatát -, amelyek segítségével maximálisan kielégítheted a bőröd igényeit, és igazán jól érezheted magad ezeket alkalmazva.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: qmsmedicosmetics.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.