Egy bácsalmási nő feljelentést tett volt élettársa ellen, mivel a férfi 2020. október 27-én bankkártya adatait felhasználta az egyik szolgáltató alkalmazásában, és így kifizette vélhetően több havi telefonszámláját.

Szakítottak

A nyomozás során kiderült, hogy a kapcsolatuk 2020 májusában véget ért, ezt követően a nő külön kérte volt élettársát, hogy bankkártyájának adatait törölje. Ez azonban nem történt meg, a férfi pedig a gyanú szerint többhavi telefonszámláját fizette ki a nő kárára. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Beismerte tettét

A 33 éves férfi gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett. A csalás miatt folytatott nyomozást a bácsalmási rendőrök befejezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes járási ügyészségnek.

Kapcsolódó:

Nem egyedi eset

A bankkártya adatokkal való visszaélés egyáltalán nem egyedi eset, februárban itt a KékVillogó oldalán írtuk meg, hogy egy férfi egy talált bankkártyájával igyekszik minél több terméket megvásárolni egy debreceni dohányboltban. 

Talált bankkártyával vásárolgatott

A Debreceni Rendőrkapitányság jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének a gyanúja miatt rendelt el nyomozást, miután egy férfi egy talált bankkártyával több boltba is elment vásárolni. A rendőrségi videón tisztán látható, ahogy a férfi igyekszik minél több terméket összevásárolni egy dohányboltban.

Így jutott hozzá a kártyához

A rendőrség információi szerint a férfi 2020. november 25-én talált egy elhagyott pénztárcát, amelyből kivette a bakkártyát, majd azzal azonnal el is ment több boltba is vásárolni. Ugyanakkor a férfinek nem volt szerencséje, mert a cselekményéről a biztonsági kamerák felvételt készítettek.

Egy pápai férfi is bankkártya adatokat lopott

Erről az esetről pedig még tavaly augusztusban számoltunk be, melynek során a nyomozás adatai szerint az elkövető 2020. július 23-a és 2020. augusztus 7-e között munkatársa bankkártyájának adatait jogosulatlanul megszerezte, és azzal visszaélve összesen 63 alkalommal több mint két millió forint értékű árut vásárolt egy külföldi webshop elektronikus fizetési rendszerén keresztül.

Debrecenben is próbálkozott egy férfi, de hamar lebukott

Szintén tavaly nyáron írtunk róla, hogy egy debreceni szupermarketban egy férfi nem a saját nevére kiállított bankkártyával akart fizetni.

Még a helyszínen elfogták

Az egyenruhások még a helyszínen igazoltatták, átvizsgálták a ruházatát, és találtak nála egy pénztárcát, amibe egy másik férfi személyes iratai, valamint bankkártyái voltak. A járőrök előállították a helyi lakost a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. Az 52 éves férfi beismerő vallomást tett és elmondta, hogy előző nap találta a pénztárcát. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels