Ma már nem furcsa az, ami pár éve még annak tűnt, azaz, hogy szinte mindent már online intézünk és már bútort is online vásárolunk. A digitalizáció, a számítástechnika ilyen fokú térnyerése különösen azok számára kedvező, akik nem szeretik a sorban állást és előnyös számukra, ha sikerül mindent gyorsan, akár otthonról elintézni.

Mielőtt hozzáfogunk…

Az autópálya-matricát is napjainkban már a legtöbben online vásárolják meg, de ennek is vannak buktatói, amelyekre oda kell figyelni a sikeres ügymenet érdekében függetlenül attól, hogy számítógépen vagy a mobiltelefon applikációján keresztül intézzük.

Fontos, hogy mielőtt vásárolunk egy új matricát, tisztában legyünk vele, hogy lejárt-e egyáltalán a régi, ha van olyan. Erre nagyon jó megoldást nyújt az Autopalyamatrica.hu weboldal autópálya matrica érvényesség lekérdezés funkciója, ahol megnézhetjük, pontosan meddig érvényes a hatályos matricánk.

Milyen autópálya-matricát vásároljak?

Hol vannak már azok az idők, amikor Magyarországon is még ragasztgatni kellett a matricákat! Ez szerencsére már a múlté, mert valljuk be, senki sem kedvelte ezt a fajta megoldást, ráadásul az autó szélvédőjét is elcsúfította egy idő után. Ha lekérdeztük és tényleg szükség van az új matrica megvásárlására, akkor a fizetős utakat átnézve vagy a vármegyei lekérdező segítségével juthatunk előbbre, hogy pontosan melyik matricára is van szükségünk.

Döntésünket befolyásolja, hogy hányszor és milyen irányban utazunk, ezek alapján érdemes fontolóra venni, hogy ne szerezzük-e be az országos éves matricát, így akkor levesszük a saját és családunk válláról a gondot. Megszűnik az állandó idegeskedés, hogy “Vajon megvettem-e már a matricát?”, vagy “Jaj, hol tudom vajon megvenni a matricát?”, stb. A legrosszabb persze akkor szokott megtörténni, amikor felhajtunk egy olyan autópályára, amire nem is szerettünk volna.

Ilyenkor sincs veszve semmi, nem kell egyből büntetést fizetnünk, mert a hazai szabályozás lehetővé teszi, hogy a felhajtástól számított 60 percen belül megvegyük a vonatkozó autópálya-matricát.

Az e-matrica vásárlás rejtelmei

Amennyiben nem benzinkúton, hanem online vásároljuk meg a matricát, akkor arra a legjobb módszer az Autopalyamatrica.hu weboldal. Itt néhány kattintással eljutunk a célunkhoz, és elegendő mindössze néhány adatot megadni. Az adatok megadásánál nagyon ügyeljünk a felségjel, a rendszám pontos regisztrálására, mert rossz adatok megadása esetén is számíthatunk büntetésre. Az online vásárlás azért is jobb, mint a személyes, mert nem kell akkor őrizgetni a vásárlást igazoló blokkot a pénztárcánkban, hiszen megkapjuk a visszaigazoló e-mailt a megadott e-mail-címünkre. Fontos, hogy minden adatot még egyszer ellenőrizzünk a fizetés előtt.

Online vásárlásnál az is előnyös, hogy mi magunk adjuk meg az érvényesség kezdetét, majd pedig a rendszer kiszámolja az időtartam végét, attól függően, hogy melyik típusú autópálya-matrica mellett tettük le a voksunkat.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.