Amint azt a Kékvillogó is megírta június 13-án, szerdán meghalt a motokrossz kiemelkedő alakja, Szvoboda Bence. A sportoló azt követően vesztette életét, hogy súlyos balesetet szenvedett egy csehországi versenyen. Mint kiderült, édesapja végig nézte a borzalmas balesetet. A tragédia után megszólalt Bence gyászoló nagymamája.

Elesett, majd elgázolták

A Kékvillogó számolt be arról, hogy a magyar klasszis a múlt hétvégi cseh motocross bajnokság első futamában elesett és a mögötte érkező versenyző elgázolta. Szvoboda életveszélyes sérüléseket szenvedett, mentőhelikopterrel szállították a prágai kórházába, ahol a legjobb orvosi ellátást kapta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elszakadt egy ér az agyában

A crossnews.at tudósítása szerint a HTS KTM versenyzőjét elgázolta egy másik motoros és súlyosan megsérült a koponyája. A helyszínről származó információk szerint elszakadt egy ér az agyában. Bencét vasárnap megműtötték, kritikus állapotban feküdt a kórházban, halálhírét végül szerdán jelentették be.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Édesapja is motokrosszozott

Szvoboda Bence Balatonberényben nőtt fel és Kaposváron élt. Édesapja Szvoboda Tamás, amatőr magyar bajnok motokrosszversenyző. A fiú motokrossz rajongása 8 éves korában kezdődött, amikor szüleitől egy automata Malagutim krosszmotor kapott, amivel balatonberényi házuk udvarán tanult meg motorozni, 9 évesen pedig már krosszbajnokságon indult.

Kiemelkedő eredmények

Szvoboda Bencét napjaink egyik legjobbjaként tartották számon a sportágában: tízszeres magyar bajnok, kétszeres cseh felnőtt bajnok, osztrák junior bajnok, világbajnoki pontszerző és Európa-bajnoki dobogós volt.

Édesaspja végig nézte

Az apukája egyébként végig nézte Bence borzalmas balesetét, így azt is látta, hogy a gyermekén többen áthajtottak. Most a gyászoló nagymamája szólalt meg, aki elmondta, az egész család összeomlott.

Édesanyja nem ment

„A vejem az utolsó versenyére is elkísérte az unokámat. A lányom, Bence édesanyja nem tartott velük. Őt vasárnap éjjel értesítették a balesetről. Azonnal megszervezte, hogy egy jó ismerősünk kivigye Prágába, hogy a fia mellett lehessen. Miközben az unokámért az orvosok küzdöttek, együtt reménykedtek. A lakókocsijukkal ott parkoltak a kórház előtt, és persze Bencét is meglátogatták. A közelében maradtak” – mesélte a Ripostnak Irénke, a nagymama, aki aztán szerda délután tudta meg, hogy az unokája meghalt.

Jó gyerek volt

„Az unokám nagyon jó gyerek volt. Nem ivott, nem kötekedett, nem házsártoskodott. Nem érdemelte meg ezt a tragédiát! Ha valaki, én igazán jól ismertem, hiszen én pelenkáztam, és később is sok időt töltöttünk együtt. Rajongott a nagyapjáért” – mesélte a gyászoló nagymama, aki azt is elmondta, Bence 4-5 éves korában kapta az első kismotorját, majd 9 évesen versenyzett először.

Többen áthajtottak rajta

Bár többször is balesetezett, de az sosem merült fel benne, hogy abbahagyja a versenyzést. „Szinte mindegyik csontját eltörte, és volt hogy helikopterrel szállították kórházba, amikor a tüdeje megereszkedett. Mindig talpra állt, ám most nem sikerült. Megjegyzem, a mostani esése után is azonnal folytatta volna a versenyzést, ha nem hajtottak volna át többen a testén. Az egyikük éppen a fején. Ez okozhatta a halálát.” A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Szvoboda Bence – Forrás: Facebook