Amint arról beszámoltunk, kegyetlen emberölés történt az év utolsó napján Encsencsen, ahol egy 69 éves nőt 55 késszúrással ölt meg egy helyi férfi. A szörnyűség után pedig felgyújtotta Jolánka néni házát, hogy eltűntesse a nyomokat. A térfigyelő kamerák buktatták le a tettest, aki 2 kiló disznóhúst és 12 ezer forintot vitt el az idős asszonytól.

Kati néni kómába esett

A településen, a tragédia előtt szintén történt egy bűncselekmény. Akkor is egy idős asszonyt támadtak meg, akire életveszélyes körülmények közt talált rá szomszédja. Kati néniről kiderült, hogy tőle egy tévékészülék tűnt el. Az idős asszony egy hétig élet-halál közt feküdt a kórházban, pár nappal ezelőtt azonban meghalt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Két bűncselekményhez is köze lehet

A nyomozók kiderítették, hogy két bűncselekménynek köze van egymáshoz. Ugyanis Jolánka néni gyilkosságának feltételezett elkövetője egy helyi férfinek adta el azt a televíziókészüléket, amelyet Kati nénitől lopott el. Így az encsencsi férfi már két bűncselekménnyel gyanúsítható.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Az anyja is félt tőle

A férfi édesanyja semmit nem tudott a szörnyű bűncselekményekről. Azonban azzal tisztában volt, hogy fia az elmúlt évben gyökeresen megváltozott, kezelhetetlenné vált. Gyakorlatilag már ők is féltek tőle. Az anya elmondása szerint többször kért segítséget, de süket fülekre talált a segélykérés.

Egy nő vitte rossz útra?

Elmondása szerint a fia élete akkor csúszott ki a kezéből, amikor megismerkedett egy nővel. Az anya állítása szerint a nő könnyű pénzkereseti lehetőséget keresett, de amíg a fiával volt, látszólag rendezett életet éltek. A drog is ekkor jelent meg a fia életében. A „drogot” egy helyi férfitől szerezte be, aki állítólag szemet vetett az élettársára. Az idősebb férfi kezdhette el futtatni a nőt a helyiek szerint – írja a Frissmedia.hu.

Egy férfit is megszúrt

Tavaly nyáron a gyanúsított egy adósságát akarta intézni korábbi élettársa udvarlójával, amikor is ismételten nézeteltérés támadt a két férfi között. A fiatal férfi anyja állítja, hogy a fia nem betörni ment a férfi lakására. A vita tettlegességig fajult és a fiatal végül tizenegyszer szúrta meg az idősebb férfit.

Szabadlábon védekezett

A nyomozók akkor megtalálták a kertben az összekészített lopott cuccokat. A nyomozás végül súlyos testi sértés miatt indult el. A fiatal férfi négy hónapig volt letartóztatva. Az akkor még büntetlen előéletű fiatal szabadlábon védekezhetett tovább, hiszen beismerte teljeskörűen a tettét.

Visszavágott a család

A fiatal férfi szabadulását követően az idősebb férfi családja vett revansot. Agyba-főbe verték és egy késsel az orrát is megvágták. Ebben az ügyben is indul büntetőeljárás, csakhogy ebben az esetben a fiatal a sértett.

Anyja ruháit is eladta

A 25 éves férfi napjai a szabadulást követően gyakorlatilag a drog körül forogtak. Belekerült egy ördögi körbe. Rendszeresen betört, sok esetben saját testvéreihez is. Szüleitől is vitt el ezt-azt és olcsó pénzért, jellemzően a helyieknek adta el. Volt olyan eset, hogy a fiatal férfi édesanyja a saját ruháját látta más falubelin.

Testvéréhez is betört

Fia karácsony előestéjén a saját testvéréhez tört be. Tudta, testvére és családja nincs otthon, berúgta az ajtót és egy zálogcédulát vitt el, amit egy helyi embernek adott el. A fiatal férfit elvitték a rendőrök. kihallgatták, majd hazaengedték.

Sírva kért bocsánatot

A férfit a gyilkosság után, végül a szörnyű tett után a szülei házában fogták el. Szülei semmit nem tudtak. Az édesanyja megtörten annyit mondott, hogy nem hiszi, hogy a fia ezt tette. Szerinte többen voltak. Ő nem ilyen gyereket nevelt, mindenről a drog tehet. Kért, de nem kapott segítséget.

Kirúgták a munkahelyéről

A szörnyű tett után a családot kiközösítették a faluban. A megtört nő zokogva kért a fia nevében is bocsánatot az áldozat családjától. A legvégső csapás az volt, amikor a munkahelyéről kirúgták. Az anya állítása szerint azért, mert a fia gyilkos. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: az encsencsi gyilkosság gyanúsítottja – Forrás: police.hu