Tragikus baleset történt a 7309-es úton Ajka és Padragkút között, a Timföldgyári úton. A Mitsubishi Pajero elé sodródó Suzuki Ignisben két fiatal a helyszínen meghalt, hárman pedig megsérültek, a Pajero vezetője pedig könnyebb vállsérülést szenvedett. A tragédia után órákig helyszíneltek a rendőrök.

Két fiatal halt meg

Meghalt egy 17 éves és egy 19 éves diák, illetve megsérült három társuk, miután az autójukkal csütörtök délután frontálisan összeütköztek egy terepjáróval Ajkánál. A diákok éppen az iskolából tartottak hazafelé, amikor megtörtént a tragédia. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Frontálisan ütköztek

Egy előzés után nem tudtak visszatérni a saját sávjukba. A Suzukiban öt fiatal, a másik autóban egy 40 év körüli férfi utazott, utóbbi vállsérüléseket szenvedett. A fiatalok iskolából Somló felé aautóztak, amikor egy előzés után visszatérve a sávukba nekicsapódtak egy terepjárónak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Helyszíni felvétel

Forrás: Ajka TV

Megszólalt a szemtanú

A 19 éves nagyvázsonyi sofőr és a mellette utazó 17 éves kamasz a helyszínen életét vesztette. A baleset után azonnal leállt a forgalom. Az arra autózok megpróbáltak segíteni a sérülteknek. Egy, a helyszínen lévő szemtanú szerint, a balesetben érintett fiatalok szülei azonnal a helyszínre siettek.

A szülők a helyszínre mentek

Az ütközés ereje akkora volt, hogy az utasok a roncsba szorultak, a tűzoltók szabadították ki őket. A szülők azonosították a sérülteket, illetve az áldozatokat. Az egyik nagypapa kétségbeesve kereste a Suzukiban utazó unokáját, mesélte a szemtanú.

 A mentésről készült felvétel

Forrás: Ajka TV

Gyászolnak a barátok

Egyiküket, a fiatal Ádámot már a baleset után is tucatnyian gyászolták, az ismerősök, a család és a barátok összeroppantak a fájdalomtól: „Ezt nem hiszem el, Ádám! Nyugodjatok békében” – írta az áldozat ismerőse a közösségi oldalon.  Másikuk is fájó szívvel gyászolja barátját: „Minden egyes percre emlékezni fogok, amit együtt átéltünk, soha nem feledlek el”.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Ajka TV