Ha jártas vagy a varrás és a szabás művészetében, akkor már biztosan találkoztál a japán Kai ollóval, amely a kimagasló minőségéről, kiemelkedő élességéről és a rozsdával szembeni ellenálló képességéről ismert. 

Az pedig már csak hab a tortán, hogy az ergonomikus kialakításnak köszönhetően a fogása is kényelmes, és könnyebben irányítható, amely lehetővé teszi a hosszabb ideig tartó munkavégzést anélkül, hogy közben a kezeid elfáradnának.

Ezek a tulajdonságok garantálják, hogy ez a Butika.hu patchwork varrás kínálatában is kapható olló szabályosan átsiklik át a szöveteken, amelynek köszönhetően precízen és tisztán tudod majd elvágni őket anélkül, hogy elcsúsznának vagy elszakadnának. Ez pedig különösen előnyös a selyem, a csipke és az egyéb olyan finomabb anyagok esetében, amelyek sérülékenyebbek.

Igazán széles választék kapható belőle

A Prym német családi vállalkozás, amelynek gyökerei 1530-ig nyúlnak vissza, és a sikerének alapja a hagyományok tisztelete, megszerezte a KAI ollók licencét és forgalmazási jogát a japán KAI vállalattól, és így ezt a főként varráshoz és szabáshoz használt eszközt már ez a cég is hozhatja a saját márkaneve alatt a vásárlók számára. 

De egyébként ez az eszköz nem csupán ruhakészítéshez vagy patchworkhöz, hanem akár hímzéshez és ékszerkészítéshez is használható. Csupán a megfelelő élességű verziót kell hozzá megtalálni.

Mit kell tudni a PRYM-KAI olló gondozásáról és a karbantartásáról?

Bár a KAI olló igazán minőségi rozsdamentes acélból készül, amelynek köszönhetően igazán tartós, és képes ellenállni a kopásnak, illetve a rozsdának, de ettől függetlenül még nem szabad megfeledkezni a megfelelő gondozásáról és karbantartásáról, mivel így még inkább meghosszabbíthatod az élettartamát. 

Ezért fontos, hogy a használat után mindig tisztítsd meg, és a tárolásához szerezz be egy védőtokot, vagy keress egy olyan tárolót, amelyben függőlegesen tudod elhelyezni, és az élei védve vannak a sérülésektől. 

Ha pedig már úgyis az éleket emlegettük, akkor fontos még hozzátenni azt is, hogy ezeket az optimális vágási teljesítmény megőrzése érdekében időnként érdemes egy szakemberrel megéleztetni vagy felújíttatni.

Neki ugyanis vannak hozzá speciális eszközei, és az élezéshez hatékony technikákat is ismer. A legtöbb szakember egyébként az élek eredeti élességének visszanyerését finom csiszolással éri el.

Végső gondolatok

Bármelyik PRYM-KAI ollóra is esik majd a választásod a fentebb említett webáruház kínálatából, egy dolgot semmiképpen se felejts el! 

Ha szabáshoz vásárolod, akkor csak ahhoz használd, és ne vágj vele papírt vagy egyéb, a háztartásban előforduló gyakori dolgokat! Erre a célra használj inkább egy általános ollót!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.