A munkahelyszíneken gyakran előfordul, hogy több méteres magasságokban kell elvégeznünk a ránk bízott feladatokat. Ilyen például, amikor ereszt tisztítunk vagy tetőt fedünk. Ezeket a tevékenységeket nem tudjuk elvégezni egy megfelelő kialakítású és magasságú létra nélkül. 

A létráknak több típusa is létezik attól függően, hogy pontosan hol és hogyan tudjuk használni őket. Közülük az egyik a támasztólétra, amit használat közben neki kell támasztanunk a falnak vagy más strapabíró szerkezetnek. A használatának számos előnye van, sőt, sok esetben ez az egyetlen létratípus, amivel meg tudjuk csinálni a munkánkat.

Ha még nem tudod, hogy honnan is szerezhetnél be egyet, akkor az Állványbázis.hu támasztólétra kínálatában megtalálod azt, amit keresel. Itt kizárólag márkás létrákat találsz, amiket maximális biztonsággal tudsz használni. Ebben az írásunkban elmondjuk, hogy mit kell tudni róluk, és arra a kérdésre is válaszolunk, hogy milyen előnyökkel szolgálnak. 

Mit kell tudni a támasztólétrákról?

Mint ahogy a nevükben is benne van, a támasztólétrák olyan létratípusok, amiket kitámasztani kell ahhoz, hogy használni lehessen őket. Ennek az az oka, hogy csak egyetlen egy “lábuk” van, ezen pedig nem tudnak megállni. Ez azt jelenti, hogy csak olyan helyeken tudunk felmászni rájuk, ahol neki tudjuk dönteni őket a falnak. Természetesen más szerkezet is megfelel erre a célra, ami kellőképpen stabil. 

Milyen előnyei vannak a használatának?

Mivel önmagukban nem tudnak megállni, így sok helyen nem tudjuk használni őket. Vannak viszont olyan helyszínek, ahol csak ezeknek a létratípusoknak a használata jöhet számításba. Ilyenek például a nehezen megközelíthető, vagy a kis alapterületű területek, ahol nincs lehetőség a “kétlábú” létrák felállítására. Akkor is csak támasztólétrákat tudunk használni, amikor nagyon közel kell dolgoznunk például a falhoz. 

Professzionális változatban is elérhetőek, így akkor is remek szolgálatot tesznek, ha fontos, hogy kellőképpen teherbíróak legyenek. Vannak olyan típusok, amik akár 150 kg-os testsúlyt is könnyedén elbírnak. Ráadásul többféle magasságban gyártják őket, ami azt jelenti, hogy az 5 vagy a 8 méteres munkamagasságot is el tudjuk érni velük. 

Mire figyelj a választáskor?

Mindenképp olyan támasztólétrát válassz, ami 100%-ban biztonságos munkavégzést tesz lehetővé! Ez csak akkor lehetséges, ha maga a szerkezet, a rögzítőelemek és más alkatrészek is kellőképpen stabil és időtálló anyagból készülnek. 

A minőség mellett azt is szem előtt kell tartanod, hogy pontosan mekkora munkamagasságot szeretnél elérni. Ez alapján kell ugyanis meghatározni a létra magasságát.

A munkavégzéshez sok esetben elengedhetetlen a professzionális létrák használata, amik minőségi anyagból és alkatrészekből készülnek. A támasztólétrák számos helyen ideális megoldást nyújtanak, amikor több méteres magasságot kell elérnünk. Amellett, hogy kis helyen is elférnek, számos más előnyük is van. 

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.