Hónapokig dolgoztak a Nemzeti Védelmi Szolgálata munkatársai azon az ügyon, amelynek a célpontja egy gyöngyösi férfi volt. Az emberek jó szívére alapozva verte át őket.

Jótékonysági rendezvényen

A nyomozás adatai szerint H. Csaba 2022 márciusában egy jótékonysági rendezvényen ismerkedett meg a későbbi sértettel. Azt adta be neki, hogy halálos betegségben szenved, csak egy külföldi beavatkozás mentheti meg az életét, ahhoz azonban pénzre van szüksége.

Szép summa

Hiszékeny áldozatától több részletben, 330 ezer forintot csalt ki. Az eljárásban a rendőrök kiderítették, hogy a férfi korábban is követett már el hasonló jellegű bűncselekményeket, akkor aktív tűzoltó főtisztnek kiadva magát tévesztette meg a jóhiszemű sértetteket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A héten fogták el

Az 57 éves férfin a budaörsi rendőrök július 11-én egy budapesti hostelben ütöttek rajta, előállították majd kihallgatták. Állítólag a bűncselekmény elkövetését elismerte.

Csalás lehet ellene a vád

A Budaörsi Rendőrkapitányság vele szemben csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Álrendőr csalt ki pénzt

Legutóbb 2 napja írtunk egy fura csalásról. Egy 13. kerületi bankautomata előtt leszólított embereket egy férfi, aki rendőrként mutatkozott be. Felmutatott egy hamis igazolványt, majd elmondta, hogy gyanús alakokat látott az utcán, ezért a készpénzt felvevő férfit hazakíséri. A sértett elfogadta a felajánlást, és a lakásáig ment az álrendőrrel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elkérte a pénzt

A csaló elkérte a férfi által felvett pénzt, hogy megvizsgálja hamisak-e. Egy telefonos applikációval megtévesztve a sértettet, közölte, hogy a tíz bankjegyből nyolc hamis.

Lefoglalt bankjegyek

A hamisnak mondott tízezer forintos bankjegyeket le is foglalta, és azt ígérte, hogy az intézkedésről szóló jegyzőkönyvet másnap elviszi neki.

Az átvert férfi hívta a rendőrséget

A megtévesztett férfinak azonban gyanúsak lettek a történtek, ezért felhívta a rendőrséget. Másnap a csaló azzal hívta a sértettet, hogy viszi a jegyzőkönyvet, de le kell foglalnia a bankkártyáját is, mert valószínűleg klónozták. A megbeszélt helyen az álrendőrt igaziak várták. V. Attilát a  13. kerületi kapitányságra előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki csalás vétsége és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségének kísérlete miatt.

Címlapfotónk illusztráció.