Az ügyészség az elkövetőket nagyobb értékre elkövetett lopással vádolja, mert beköltöztek egy lakásba, ahol pénzt találtak. Meglepődtek a hajléktalanok a váratlan lóvén és néhány hónap múlva a tulajdonos is, amikor nem találta a pénzt.

Üres lakásba költöztek

Egy korábban hajléktalan párnak a munkaadója megengedte, hogy az édesanyja üresen álló lakásába költözzenek. Megköszönték a lehetőséget és beköltöztek az ingatlanba.

Másfél milliót találtak

A beköltözőtt nő törölköző keresés közben, a szekrényben talált egy fémdobozt, benne három borítékot, amelyben készpénz volt összesen legalább másfél millió forint értékben – közölte az ügyészség.

Elköltötték a pénzt

Később a pénzen a pár arany ékszereket, mobiltelefont, élelmiszert és italokat vásárol, továbbá annak egy részét gyermekeiknek ajándékozták.

Lopással vádolják őket

Az ügyészség az elkövetőket nagyobb értékre elkövetett lopással vádolja. A bűncselekmény büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés.

Hamisítás

Pénzt hamisított egy budapesti pár héhány nappal ezelőtt. A fiatalok az egyik fővárosi benzinkúton buktak le, de például Vecsésen is fizettek az általuk gyártott bankókkal. Lakásukban a pénz hamisítására alkalmas eszközöket foglaltak le.

Lakásban gyártották a hamis bankókat

P. Ádám és párja Budapesten, egy 9. kerületi lakásban készítettek hamis 50, 100, és 200 eurós, valamint tízezer forintos bankjegyeket, melyeket forgalomba is hoztak. A házilag nyomtatott pénzzel Budapesten és Vecsésen is több alkalommal fizettek.

Lebuktak

A két fiatal a legyártott pénzt nem sokáig „élvezhette”, mivel egy budapesti benzinkúton a P. Ádám által átadott hamis eurókat gyanúsnak találták és feljelentést tettek a 10. kerületi Rendőrkapitányságon.

Megöltek egy hajléktalant

Ahogy arról a BudaPestkörnyéke.hu beszámolt, tavasszal a 13. kerületében, egy használaton kívüli telephelyen megöltek egy hajléktalan a férfit. Az eset után 9 órával elfogták a gyilkosság gyanúsítottját.

Kiemelt kép: illusztráció