Másfél milliós bírságot kapott az a 74 éves férfi, aki hétfőn délután felgyújtotta magát a veszprémi kormányhivatalban. Lajos bácsi kutyája egy helybéli asszonyra támadt nemrég, ezután szabták ki a gazdára a tetemes összeget. Az idős férfi emiatt ment be a hivatalba, ahol elkövette a szörnyűséget.

Felgyújtotta magát a hivatalban

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, hétfőn gyúlékony anyaggal öntötte le magát egy férfi a veszprémi kormányhivatalban, majd felgyújtotta magát. A 74 éves férfinak az életét már nem tudták megmenteni. Szemtanúk szerint borzasztó volt látni, ahogyan halálra ég egy ember. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kutyái támadtak meg egy nőt

A kínhalált önként választó P. Lajos a közeli Vilonyán élt a nála jóval fiatalabb, negyvenes éveiben járó feleségével és a tinédzserkorú gyermekeikkel. Szinte minden nap sétáltatta imádott kutyáit, amik közül az egyik néhány hete rátámadt egy helybéli nőre. Az elkeseredett férfi végzetes tragédiába torkolló kálváriája ekkor kezdődhetett.

Másfél millióra büntették

„A történtek előtt néhány órával, hétfőn délelőtt még átjött hozzám és panaszkodva mutatta a papírját, hogy másfél millió forintra megbírságolták. A kutyája ugyanis a közelmúltban megharapott egy szomszéd utcában élő nőt, aki emiatt feljelentette. Mivel az állat nem volt bechippelve, és az oltásait sem találták rendben, megbüntették Lajost” – mondta a Blikknek az áldozat barátja.

A bírságot miatt ment a hivatalba

A férfi szerint Lajos bácsi nagyon ideges volt, de nem is utalt arra, hogy mire készül. Györkös László szerint Lajos bácsi a bírsággal kapcsolatban akart intézkedni a hivatalban.

Nem érti, miért nem segített senki

A 65 éves férfi nem érti, hogy a hivatal épületében miért nem takarták le egy pléddel Lajost, hogy elfojtsák a lángokat, vagy miért nem segítettek rajta egy poroltóval. Az idős áldozat egyébként korábban Németországban élt, miután hazatért, villanyszerelőként dolgozott.

30 ezer forint volt a bevétele

A lap szerint az áldozatnak mindössze alig több mint 30 ezer forint volt a bevétele, így vélhetően nem is tudta volna kifizetni a bírságot. A tragikus sorsú férfi feleségét kedden a veszprémi rendőrségen hosszasan kihallgatták.

A családjának sem mondott semmit

„A 16 éves fia iskolában volt, a 15 esztendős lánya pedig a virágkötőként dolgozó édesanyjával ment ügyeket intézni. Indulás előtt összeveszhettek, mert Lajos hőbörgött és elégedetlenkedett. Állandóan a kutyaharapáson agyalt, ez nagyon nyomasztotta. Ezután szállt fel a buszra, amivel Veszprémbe utazott. Még a családjának sem mondott semmit a szándékáról, úgy tudom, üzenetet sem hagyott nekik. Pedig nemrég még kolbászt töltött a gyerekeivel, és tervei is voltak, a másik házuk tetejét akarta megjavítani” – mondta a család egyik közeli ismerőse.

Állítólag egy benzineskannával látták

Az egyik helybéli azt mondta, hogy az öngyilkossága előtt nemsokkal többen is látták, ahogy egy benzines kannával a kezében sétált, így minden bizonnyal készülhetett a tettére. A férfi házával szemben a parkban kedden munkások dolgoztak, akikhez gyakran kijárt beszélgetni. Elmondásuk szerint így történt ez hétfőn is, amikor vitt nekik teát és a feljelentésről panaszkodott.

Nyomoz a rendőrség

A hivatalban egyébként a lángok átterjedtek az intézmény berendezési tárgyaira is, emiatt jelentős anyagi kár keletkezett. A tűzesetben más ember nem sérült meg. A lángok átterjedtek az intézmény berendezési tárgyaira is, emiatt jelentős anyagi kár keletkezett. A Veszprémi Rendőrkapitányság közveszélyokozás elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben.

FRISSÍTÉS!

Megszólalt a veszprémi kormányhivatal

A Telex megkereste a Veszprém Megyei Kormányhivatalt az ügyben, ahonnan azt írták, az újság értesülése tévesen, a tragikus sorsú ügyfélre a kormányhivatal nem rótt ki 1,5 millió forintos büntetést.

 15 ezer volt a bírság

„Az igaz, hogy a férfit a hatóság azt követően bírságolta meg, hogy két kutyája megtámadott egy személyt. Az állatokról kiderült, hogy sem veszettség ellen nem voltak oltva, sem elektronikus azonosító transzponderrel nem rendelkeztek. De a férfit ezért csak a kiszabható legkisebb, kétszer 15 ezer forintos bírság megfizetésére kötelezte a hatóság. A határozatban a férfi tájékoztatást kapott a részletfizetési” – mondta a kormányhivatal.

Ha segítség kell!

Ha Önnek, vagy valakinek a környezetében segítségre van szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: police.hu