Másfél milliós bírságot kapott az a 74 éves férfi, aki hétfőn délután felgyújtotta magát a veszprémi kormányhivatalban. Lajos bácsi kutyája egy helybéli asszonyra támadt nemrég, ezután szabták ki a gazdára a tetemes összeget. Az idős férfi emiatt ment be a hivatalba, ahol elkövette a szörnyűséget.

Felgyújtotta magát a hivatalban

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, hétfőn gyúlékony anyaggal öntötte le magát egy férfi a veszprémi kormányhivatalban, majd felgyújtotta magát. A 74 éves férfinak az életét már nem tudták megmenteni. Szemtanúk szerint borzasztó volt látni, ahogyan halálra ég egy ember. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kutyái támadtak meg egy nőt

A kínhalált önként választó P. Lajos a közeli Vilonyán élt a nála jóval fiatalabb, negyvenes éveiben járó feleségével és a tinédzserkorú gyermekeikkel. Szinte minden nap sétáltatta imádott kutyáit, amik közül az egyik néhány hete rátámadt egy helybéli nőre. Az elkeseredett férfi végzetes tragédiába torkolló kálváriája ekkor kezdődhetett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Másfél millióra büntették

„A történtek előtt néhány órával, hétfőn délelőtt még átjött hozzám és panaszkodva mutatta a papírját, hogy másfél millió forintra megbírságolták. A kutyája ugyanis a közelmúltban megharapott egy szomszéd utcában élő nőt, aki emiatt feljelentette. Mivel az állat nem volt bechippelve, és az oltásait sem találták rendben, megbüntették Lajost” – mondta a Blikknek az áldozat barátja.

A bírságot miatt ment a hivatalba

A férfi szerint Lajos bácsi nagyon ideges volt, de nem is utalt arra, hogy mire készül. Györkös László szerint Lajos bácsi a bírsággal kapcsolatban akart intézkedni a hivatalban.

Nem érti, miért nem segített senki

A 65 éves férfi nem érti, hogy a hivatal épületében miért nem takarták le egy pléddel Lajost, hogy elfojtsák a lángokat, vagy miért nem segítettek rajta egy poroltóval. Az idős áldozat egyébként korábban Németországban élt, miután hazatért, villanyszerelőként dolgozott.

30 ezer forint volt a bevétele

A lap szerint az áldozatnak mindössze alig több mint 30 ezer forint volt a bevétele, így vélhetően nem is tudta volna kifizetni a bírságot. A tragikus sorsú férfi feleségét kedden a veszprémi rendőrségen hosszasan kihallgatták.

A családjának sem mondott semmit

„A 16 éves fia iskolában volt, a 15 esztendős lánya pedig a virágkötőként dolgozó édesanyjával ment ügyeket intézni. Indulás előtt összeveszhettek, mert Lajos hőbörgött és elégedetlenkedett. Állandóan a kutyaharapáson agyalt, ez nagyon nyomasztotta. Ezután szállt fel a buszra, amivel Veszprémbe utazott. Még a családjának sem mondott semmit a szándékáról, úgy tudom, üzenetet sem hagyott nekik. Pedig nemrég még kolbászt töltött a gyerekeivel, és tervei is voltak, a másik házuk tetejét akarta megjavítani” – mondta a család egyik közeli ismerőse.

Állítólag egy benzineskannával látták

Az egyik helybéli azt mondta, hogy az öngyilkossága előtt nemsokkal többen is látták, ahogy egy benzines kannával a kezében sétált, így minden bizonnyal készülhetett a tettére. A férfi házával szemben a parkban kedden munkások dolgoztak, akikhez gyakran kijárt beszélgetni. Elmondásuk szerint így történt ez hétfőn is, amikor vitt nekik teát és a feljelentésről panaszkodott.

Nyomoz a rendőrség

A hivatalban egyébként a lángok átterjedtek az intézmény berendezési tárgyaira is, emiatt jelentős anyagi kár keletkezett. A tűzesetben más ember nem sérült meg. A lángok átterjedtek az intézmény berendezési tárgyaira is, emiatt jelentős anyagi kár keletkezett. A Veszprémi Rendőrkapitányság közveszélyokozás elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben.

FRISSÍTÉS!

Megszólalt a veszprémi kormányhivatal

A Telex megkereste a Veszprém Megyei Kormányhivatalt az ügyben, ahonnan azt írták, az újság értesülése tévesen, a tragikus sorsú ügyfélre a kormányhivatal nem rótt ki 1,5 millió forintos büntetést.

 15 ezer volt a bírság

„Az igaz, hogy a férfit a hatóság azt követően bírságolta meg, hogy két kutyája megtámadott egy személyt. Az állatokról kiderült, hogy sem veszettség ellen nem voltak oltva, sem elektronikus azonosító transzponderrel nem rendelkeztek. De a férfit ezért csak a kiszabható legkisebb, kétszer 15 ezer forintos bírság megfizetésére kötelezte a hatóság. A határozatban a férfi tájékoztatást kapott a részletfizetési” – mondta a kormányhivatal.

Ha segítség kell!

Ha Önnek, vagy valakinek a környezetében segítségre van szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: police.hu