Elsőfokon 6 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélt a bíróság egy férfit, aki ellen szexuális erőszak bűntettének kísérlete, kifosztás bűntette, 2 rendbeli súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és kábítószer birtoklásának vétsége miatt indult eljárás.

Afrikából érkezett

A szomáliai származású férfi még 2020. január 21-én éjjel udvarolni kezdett egy nőnek egy VII. kerületi szórakozóhelyen, majd felajánlotta neki, hogy hazakíséri. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Ünnepeltek

A vádirat alapján a 24.hu részletezi a történteket: eszerint a fiatal lány egy szórakozóhelyen ünnepelte a barátnőjének sikeres államvizsgáját, ahol a két lány megismerkedett két férfivel.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Közös füvezés volt a cél?

Hajnalban a két lány a szórakozóhelyről külön indult haza és a 25 éves nőnek az alkalmi ismerőse felajánlotta, hogy elkíséri. A férfi a Kéthly Anna téren lévő parkba csalta a lányt azzal az indokkal, hogy elszív egy marihuánás cigarettát.

Szexszelni akart

A parkban a férfi szexuálisan közeledett a lány felé, aki ezt egyértelműen elutasította. A férfi ekkor erőszakossá vált, a lányt többször megütötte, majd befogta a száját és megpróbálta megerőszakolni.

Egy amerikai segített

A nő sikoltozására egy amerikai férfi figyelt fel, aki a segítségére sietett, de a szomáliai férfi a lányt védeni próbáló másikra is rátámadt, többször megütötte, megrúgta, majd a dulakodás után a lány telefonjával együtt elfutott a helyszínről.

Kábítószer is

Később megállapították, hogy az egyetemista megtámadásakor kábítószer hatása alatt állt, biztosan elszívott legalább egy füves cigit.

Részben elismerte

A büntetés kiszabása során a bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét és részbeni beismerését, ugyanakkor az is kiderült, hogy más ügyben már volt ellene eljárás.

Videón az elfogása

Az állami hírügynökség említette, hogy honnan jött

Az esetről korábban a Budapesti Rendőr-főkapitányság egyebek mellett azt közölte, hogy a terhelt egy oltalmazotti státuszban Magyarországon élő, 30 éves szomáliai férfi – számolt be az MTI.

Címlapfotó a rendőrségi videóból való.