Vádat emelhetnek azzal a 39 éves férfival szemben, aki egy tizenegy éves fiút arra beszélt rá, hogy vezesse az autóját. Állítólag csak éhes volt, enni akart, de részegsége miatt nem akart vezetni.

A Patak utcában történt

Dunabogdányban, az egyik árokban találtak meg egy fehér pick-upot még tavaly nyáron. Az esetet egy helybéli anyuka jelentette a rendőröknek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kislánya ült az autóban

Az anya arról beszélt a visegrádi körzeti megbízottnak, hogy a kislánya egy 11 éves barátja által vezetett kocsiban ült, amely balesetet szenvedett.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A sofőr mamája is telefonált

Nem sokkal később egy másik anyuka is felhívta a rendőrt, hogy egy férfi átadta fiának egy jármű slusszkulcsát, balesetet szenvedtek, a gyermeke azonban mindent elmesélt, amikor hazaért.

Az üres járgány

A telefonok után a rendőrök a dunabogdányi Patak utcában megtalálták az út menti mederben rekedt autót. Nem volt benne senki.

Két felnőtt

A nyomozás során kiderült, hogy a vétkes, 39 éves felnőtt az ismerősével gyalogolt a településen, amikor megszólított egy büfé teraszán beszélgető, gyerekekből álló társaságot.

Részegek és éhesek voltak

Éhségét akarta volna csillapítani, ehhez kért útbaigazítást, a srácok felvilágosították, hogy olyankor már csak az éjjel-nappaliban kapható ennivaló.

Rábeszélte

Addig kapacitálta egyiküket a kocsi vezetésére, míg a tizenegy éves fiú elvette a slusszkulcsot, és mindnyájan beültek a kocsiba. Azonban csak néhány métert haladtak, mert egy patak medrében találták magukat.

Szilánkok

A balesetben csak a nagyon részeg férfi sérült meg, az autó üvege megvágta a kezét. A gyerekek nem sérültek meg.

Hazugságra akarta rávenni őket

Másnap a férfi, aki állítólag semmire sem emlékezett a történtekből, felkereste a gyerekeket, s arról próbálta őket meggyőzni, hogy őt ne keverjék bele az ügybe. A gyerekek azonban nem voltak hajlandók hazudni.

Ebből tárgyalás lehet

A rendőrök most lezárták a nyomázást, az iratokat vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek.