A kollagénfehérje a bőr és a kötőszövetek építőeleme, amely azok feszességét, rugalmasságát adja, és amelynek termelődése az életkor előrehaladtával fokozatosan csökken. A csökkenő mennyiség felelős kezdetben a finom vonalak, majd 40 év felett a ráncok, a megereszkedett bőr megjelenéséért. 

Jó hír, hogy a kollagén pótolható! Az étrend-kiegészítők hidrolizált kollagént, a szervezet számára könnyen hasznosítható kollagén peptideket tartalmaznak, melyek fogyasztásával számos egészség- és szépségmegőrző hatást tudhatunk magunkénak. Miben más a kollagén peptid, mint a szervezetben megtalálható kollagénfehérje? Milyen formában előnyös fogyasztani? Tarts velünk, mutatjuk!

Mi az a kollagén peptid?

A kollagén a szervezetben található egyik fehérje, amely a bőr, a kötőszövetek, az izmok, valamint az ízületek ellenálló képességét, rugalmasságát adja. A BodySelect kollagén italporai 11 fantasztikus ízben állnak rendelkezésre, és hidrolizált marha kollagént tartalmaznak hialuronsavval dúsítva. 

A bőr ¾-e kollagénből épül fel. A bőrön kívül a csontokat, a szalagokat, az érfalakat, az inakat, a fogakat, illetve a porcokat alkotja, valamint segít az egészséges bélflóra megtartásában, a szív és az idegrendszer épségének megőrzésében. 

A kollagént a szervezet maga állítja elő táplálékokból. Más proteinekhez hasonlóan a kollagén is aminosavak láncából épül fel, 3 aminosav, a prolin, a hidroxiprolin és a glicin alkotja. A szervezet a hidrolízis során bontja kisebb fehérjékre, kollagén peptidekre, amelyek emésztése és hasznosítása könnyebb a szervezet számára.

Mi a hidrolizált kollagén táplálékkiegészítő?

A kollagén mesterséges formája, amely a biológiai hasznosulás érdekében a hidrolízis során létrejött, emészthető kollagén peptideket tartalmaz. 

A szervezet a kollagén peptidekből kollagénfehérje molekulákat épít, amelyek beépülve hozzájárulnak a bőr, a porcok, a kötőszövetek megfiatalodásához.

Bizonyos élelmiszerek – csontleves, spirulina alga, tőkehal, tojás, zselatintartalmú ételek – rendszeres fogyasztásával fokozhatjuk a szervezet kollagén termelését, de az étrend-kiegészítőkkel is segíthetjük a hatást. A napsugárzás, a dohányzás károsan befolyásolja a bőr kollagénszintjét, így emiatt is érdemes odafigyelni a táplálkozásunkra.

Kollagén táplálékkiegészítők

Napjaink slágertermékei a hidrolizált kollagént tartalmazó étrend-kiegészítők, amelyek visszaadhatják a bőr és a haj szépségét:

  • csökkenthetik a ráncok mélységét,
  • fokozhatják a bőr hidratáltságát, feszességét, rugalmasságát, 
  • csökkenthetik a bőr zsírosodását, 
  • serkenthetik a hajnövekedést,
  • mérsékelhetik a hajhullást.

A fentieken túl egyéb egészségügyi haszonnal is járhatnak, csökkenthetik az ízületi fájdalmakat, fokozhatják az alvás hatékonyságát, a perifériás keringést, növelhetik a tanulási képességeket, az emlékezőtehetséget.

Ízesített vagy ízesítetlen italpor, illetve kapszula formában, marhából és halakból kivont változatban kaphatók.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.