Három év fegyházbüntetésre ítélt a Kaposvári Járásbíróság egy férfit, aki bozótvágó késsel támadt sertésekre szeptemberben Somogyban.

Malacot akart lopni

 A Somogy Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a negyvenes éveiben járó, többszörösen büntetett előéletű, Kaposvár környéki férfi sertést akart lopni egy állattenyésztőtől. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Őrjöngeni kezdett

A férfi a kerítést megrongálva betört, de ittassága miatt a kiszemelt állatot nem tudta leölni. Ettől annyira feldühödött, hogy a bozótvágóval válogatás nélkül ütlegelte a disznókat; őrjöngése során egy állatot megölt, hármat pedig megsebesített.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Két napon belül elfogták

A rendőrség két napon belül azonosította és elfogta a férfit, akit az ügyészség állatkínzás bűntette és más bűncselekmények miatt gyorsított eljárásban állított bíróság elé. A vádhatóság a határozat ellen hosszabb fegyházbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett.

Bűncselekmény-sorozattal gyanúsítják

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy bűncselekmény-sorozattal gyanúsítanak a szigetszentmiklósi rendőrök egy 29 éves férfit. A fiatalember a szomszédos Szigethalom településről átjárva betört, lopott, tüzeskedett – a gyanú szerint.

Sötétedés után

Hat folyamatban lévő büntetőeljárást egyesítettek a szigetszenmiklósi nyomozók, mert gyanújuk szerint mindegyik ugyanahhoz a férfihez köthető. B. Kálmán sötétedés után járt át a szomszédos településről Szigetszentmiklósra és az útjába kerülő lehetőségeket bűnös módon kihasználva próbálta megélhetését biztosítani.

Az első próbálkozás

Első fellépését 2021 novemberére időzítette, egy söröző parkolójában leállított kismotort akart ellopni, de képtelen volt beindítani és használni, hát otthagyta, miután tönkre tette a kormányzárt és a műanyag burkolatot. Két hónappal később egy gépkocsi lopáson érték tetten a rendőrök, 2022. január 11-én hajnalban egy zárt udvarról vitt el egy több milliós kisteherautót. A járőrök néhány kilométerrel arrébb állták útját.

Április elején folytatta

Április elején betörte egy szigetszenmiklósi ház ablakát, pénzt és mobiltelefont lopott, május közepén egy fa kirakodó pult égett le az általa eldobott cigarettacsikk miatt. A 300 ezer forintos árusító hely megsemmisült.

Többször visszament

Egy társasházhoz négyszer is visszatért 2022 augusztusában, az udvarról mozgásérzékelő reflektorokat lopott. A hatodik és egyben utolsóként listázott helyszíne egy üzletközpont volt, ahol 2022. szeptember 23-án este egy szépségszalon, illetve egy ajándék bolt ajtaját/redőnyét feszítette fel, és vitte, amit talált: pénzt, bizsukat.

Őrizetbe vették

A szigetszentmiklósi rendőrök az őrizetbe vett B. Kálmánt 13 rendbeli bűncselekménnyel gyanúsították meg: lopás bűntette, lopás bűntettének kísérlete, jármű önkényes elvétele bűntette, magánlaksértés vétsége, lopás vétsége, rongálás vétsége. A további eljárást a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció