Hol és milyen körülmények között érheti meg robbanásbiztos villanymotor hasznosítása mellett dönteni? Milyen funkciók és teljesítményértékek figyelembe vétele javasolt a beszerzést, illetve a hasznosítást fontolgatva? A cikkben ezeket a kérdéseket nézzük meg alaposabban.

Milyen környezetben lehet szükség egy robbanásbiztos villanymotor hasznosítására?

A hasznosítás elsődleges célterületébe azok a helyek számítanak, ahol egyrészt a por-, másrészt a gázrobbanás veszélye benne van úgymond a pakliban. Erre utal értelemszerűen maga az elnevezés is.

Példának okáért a Motor-Systems Kft. webáruház robbanásbiztos villanymotor palettáján elérhető modellek hozzáadott értéke is abban keresendő, hogy megbízható védelmet legyenek képesek nyújtani az ilyen típusú veszélyforrásokkal szemben.

Azzal együtt persze, hogy ezeknek az erőforrásoknak a teljesítményre vonatkozó értékeket tekintve is maradéktalanul hozni kell a jogosan elvárt szintet. A kettő együttesen már olyan kombináció, amiért egyértelműen megéri akár többet is áldozni a beszerzésre anyagi értelemben.

A robbanásbiztos villanymotor modellek hasznosítását indokló egyéb körülmények

Számos termelő, gyártó vagy egyéb gazdasági tevékenységet folytató vállalatnál speciális követelményrendszer teszi indokolttá a nagyobb védettségű villanymotorok célzott bevetését. Hogy néhány példát említsünk, a gyógyszergyárak, bányák, olajipari üzemek, vegyipari üzemek tipikusan ebbe a körbe sorolandók.

Ezekről a lokációkról egytől egyig el lehet mondani, hogy a por- és gázrobbanás fokozott veszélye miatt nem lehet elképzelni a működést a speciális motorok nélkül. Pláne, hogy az erőforrást tekintve szigorú EU-s előírásnak és szabványnak is eleget kell tenni.

Mindezzel együtt robbanásbiztos villanymotor beszerzésére készülve csak olyan modell mellett érdemes letenni a voksot, amelyik rendelkezik az úgynevezett ATEX minősítéssel. Az egyéb megfontolandó szempontokra pedig máris kitérünk.

Amire szintén nem árt odafigyelni robbanásbiztos villanymotor után keresve

Nyilván nincs semmi meglepetés abban, hogy a beszerzés lehetőségeit fontolgatva a teljesítményre, fordulatszámra, illetve a feszültségre vonatkozó értékek figyelembevételével javasolt kezdeni a munkát.

Hasonlóképp fontos kérdés tudatosan foglalkozni a hővédelem meglétével. Robbanásbiztos villanymotoroknál az sem jelent hátrányt, hogyha a kiválasztott modellnél a kényszerhűtés lehetősége is adottnak tekinthető.

Plusz hozzáadott értéket jelenthet mindezen felül a magasabb H osztályú szigetelés, valamint a jeladó rendelkezésre állása is. Ezek együttesen azt tehetik lehetővé, hogy a választott erőforrás nemcsak a teljesítményt, hanem a biztonságot tekintve is maradéktalanul megfelel az elvárásoknak.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.