Bűncselekmény-sorozattal gyanúsítanak a szigetszentmiklósi rendőrök egy 29 éves férfit. A szomszédos Szigethalom településről átjárva betört, lopott, tüzeskedett – a gyanú szerint.

Sötétedés után

Hat folyamatban lévő büntetőeljárást egyesítettek a szigetszenmiklósi nyomozók, mert gyanújuk szerint mindegyik ugyanahhoz a férfihez köthető. B. Kálmán sötétedés után járt át a szomszédos településről Szigetszentmiklósra és az útjába kerülő lehetőségeket bűnös módon kihasználva próbálta megélhetését biztosítani. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az első próbálkozás

Első fellépését 2021 novemberére időzítette, egy söröző parkolójában leállított kismotort akart ellopni, de képtelen volt beindítani és használni, hát otthagyta, miután tönkre tette a kormányzárt és a műanyag burkolatot. Két hónappal később egy gépkocsi lopáson érték tetten a rendőrök, 2022. január 11-én hajnalban egy zárt udvarról vitt el egy több milliós kisteherautót. A járőrök néhány kilométerrel arrébb állták útját.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Április eleje

Április elején betörte egy szigetszenmiklósi ház ablakát, pénzt és mobiltelefont lopott, május közepén egy fa kirakodó pult égett le az általa eldobott cigarettacsikk miatt. A 300 ezer forintos árusító hely megsemmisült.

Többször visszament

Egy társasházhoz négyszer is visszatért 2022 augusztusában, az udvarról mozgásérzékelő reflektorokat lopott.

Egy üzletközpont

A hatodik és egyben utolsóként listázott helyszíne egy üzletközpont volt, ahol 2022. szeptember 23-án este egy szépségszalon, illetve egy ajándék bolt ajtaját/redőnyét feszítette fel, és vitte, amit talált: pénzt, bizsukat.

Őrizetbe vették

A szigetszentmiklósi rendőrök az őrizetbe vett B. Kálmánt 13 rendbeli bűncselekménnyel gyanúsították meg: lopás bűntette, lopás bűntettének kísérlete, jármű önkényes elvétele bűntette, magánlaksértés vétsége, lopás vétsége, rongálás vétsége. A további eljárást a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

Letartóztatás

A rendőrök kezdeményezték a megélhetését vagyon elleni bűncselekményekből élő férfi letartóztatását. A bíróság azóta elrendelte személyi szabadságának legszigorúbb korlátozását. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet:

Egy fiatal lány és egy idős bácsi is eltűnt a 18. kerületből – Nagy erőkkel keresi őket a rendőrség, erre kérik a lakosságot

Kiemelt kép: Illusztráció