Vezetőpórázon vitték az őrszobára azt a 28 éves nőt és 49 éves férfi társát, akik Salgótarjánban a saját lakásukban árultak pszichoaktív anyagokat olyant, amitől hosszú órára totálisan kiüthették magukat a fogyasztók.

Az ügy adatai alapján a nő és a férfi június és szeptember 10. közötti időszakban lakóhelyükön összesen hat férfi, valamint egy fiatalkorú részére adtak át anyagi ellenszolgáltatás ellenében előre becsomagolt fehér porszerű, illetve kristályos állagú kábítószergyanús anyagot.

Az eljárás során lefoglalt alufóliába csomagolt szerek az előzetes szakértői vélemény alapján új pszichoaktív anyagnak minősülnek.     

A rendőrök a nőt és a férfit szeptember 11-én otthonában fogták el, majd a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság most eljárást folytat kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett, valamint kóros szenvedélykeltés vétség megalapozott gyanúja miatt. S. L. 49 éves, továbbá kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt R. Á. 28 éves salgótarjáni lakos ellen.

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából