A település polgármestere, Lengyel Róbert a közösségi oldalán számolt be a fagyilkosságokról. Nem ez az első eset, hogy ezzel a módszerrel irtják az egyébként egészséges fákat az ismeretlenek. Most három egészséges fát vettek célba.

Fatörzseket fúrtak meg a vandálok

Az ismeretlenek módszere az a fák kiirtására, hogy az élő fák törzsét megfúrják. Van, hogy a lyukakba gázolajat is öntenek, hogy biztosan elpusztuljon a fa. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Most három fát próbáltak elpusztítani

Lengyel Róbert, Siófok polgármestere tegnap számolt be arról, hogy három fában is kárt tettek a vandálok. Ezúttal is a szokásos módszert alkalmazták. Megfúrták az egészséges fák törzsét, amiről fotót is feltett a település első embere.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A Lengyel Róbert által posztolt kép

Egészséges fákról van szó

Kiderült, hogy az elkövetők az ezüstparti kikötő és a Harcsa utca környékén, valaminta Móricz Zsigmond utcai lejáró parti szakaszán kártékonykodtak. A polgármester azt írta, a közel 17 kilométernyi partszakaszon sok helyen történt már hasonló eset.

Kérdéses, hogy kit zavarnak a fák

Lengyel Róbert kitért arra, hogy főként az “épülő félben lévő, illetve új építésű épületek előtti parti részek vannak a főveszélyben”. Értetlenségének adott hangot, hogy a fák látványa miért zavar bárkit is.

Egyelőre nincs megoldás

Ilyen esetekben általában felvetődik, hogy nem lehetne-e több rendőrt kivezényelni az érintett területekre, vagy több térfigyelő kamerát felszerelni. Siófok első embere elébe ment a dolgoknak, és azt írta, hogy “minden fához nem lehet rendőrt állítani, vagy minden méteren térfigyelőket kihelyezni sem.”

A kamerák sem jelentenének 100%-os megoldást

Amennyiben az elkövetők álcázzák magukat, például kapucniban követik el a tettüket, nem is lehet őket beazonosítani. Ezért az sem jelentene megoldást, ha lényegesen több térfigyelő kamerát helyeznének el Siófokon.

Ezek is érdekelhetnek!

Normális ember nem csinál ilyet

“Egyszerűen nem lenne szabad ilyent csinálni és normális gondolkodású, lelkületű ember nem is csinál” – írta Lengyel Róbert posztja végén. Bízik abban, hogy tetten fogják érni az elkövetőket.

Ez fog történni, ha elkapják a tetteseket

Amennyiben fény derül rá, hogy kik pusztítják a fákat ezzel a kegyetlen módszerrel, akkor a siófoki polgármester szerint minden törvényes eszközzel el fognak járni a tettesekkel szemben. Hangsúlyozta, ez nem is lehet kérdéses. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: megfúrt fák Siófokon – Forrás: Lengyel Róbert, Siófok polgármestere