Az ismerősei találták meg egy 50 év körüli férfi élettelen testét egy Devecseren található mesterséges tónál. Elképzelhető, hogy nem megfelelően mérte fel a horgász, hogy a tó gyorsan mélyül. Egy tűzoltó és a horgász barátja is nyilatkozott az eset kapcsán.

Ittas lehetett a horgász

A tragikus sorsú horgász ismerőse azt állítja, hogy ittas volt az a férfi, aki elmerült egy mesterséges tóban Devecsernél. Órákkal azt követően találtak csak rá, hogy bajba került, de akkor már nem tudtak rajta segíteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelték a holttestet

A férfi holttestét önkéntes tűzoltók emelték ki a tóból vasárnap. Halálát fulladás okozta. A halál beálltának megállapítását követően az élettelen testet a partra fektették, majd letakarták.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egy tűzoltó elmondta, mi történt

“Odamentünk a tóhoz. Láttuk, hogy egy személy hason fekszik bent a vízben, a part mellett” – mondta megrendülve a Tények számára Varga Tamás, a Devecser Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke. Ő maga is jól ismerte az áldozatot. “Nagyon rossz érzés volt látni” – tette hozzá.

Megijedtek a környéken élők

Egy helyi férfi is megszólalt az eset kapcsán. Éppen hazafelé tartott, amikor meglátta a mentőket, tűzoltókat. Érdeklődött, hogy mi történt, akkor közölték vele, hogy egy ember belefulladt a tóba.

Baleset történhetett

A tragikusan járt horgász egyik ismerőse azt mondta, véletlen baleset következtében halhatott meg a férfi. Állítása szerint ittas volt már akkor is, amikor lement horgászni. A pecabotja beleeshetet a vízbe, és utánamászott, ezután következett be a szörnyűség.

Nem akart véget vetni az életének

Az áldozat ismerőse leszögezte, biztosan nem akarta eldobni a horgász az életét. Úgy véli, körejátszhatott a tragédiában, hogy gyorsan mélyül ez a tó.

Nem lett volna szabad ott horgászni

Ezt a mesterséges tavat, és még más hasonlóakat is a devecseri iszapkatasztrófa áldozatainak emlékére hozták létre. A partszakaszok azonban veszélyesen meredekek. Éppen ezért tilos fürdeni ezekben a tavakban, és horgászni is.

Kedves ember volt

Az áldozat a szüleivel élt. Ismerősei szerint kedves, jóindulatú személy volt. Sajnos azonban nem volt jó úszó.

Csak jókat mondtak róla

“Soha senkit nem bántott. Imádta mindenki, szerették. Mindig volt egy jó mondata vagy szava valakihez” – mondta róla az ismerőse. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Tények riportja az eset kapcsán

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Pixabay