Súlyosan megsérült az a sofőr, aki úgy ült volán mögé, ahogyan nem lett volna szabad. Minden jel arra mutat, hogy nem volt biztonságos járművezetésre alkalmas állapotban. Autója a feje tetejére borult, úgy állt meg a baleset után.

A 83-as főúton történt

Győr térségében, a 83-as számú főúton súlyos baleset miatt kellett intézkednie a rendőröknek. Takácsi irányából tartott autójával Gyarmat felé egy fiatalember június 9-én a kora reggeli órákban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A baleset helyszínén készült fotó

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem lehetett alkalmas állapotban a vezetéshez

A férfi a gyanú szerint úgy ült a volán mögé, hogy nem volt biztonságos járművezetésre alkalmas állapotban, közölték a rendőrök. Menet közben aludt el, majd az úttestről letért autójával. Ezt követően egy árokfal állította meg.

Az autó felborult

A személygépkocsi végül az árokfallal való ütközést követően a feje tetejére borult, úgy állt meg. Kiderült, egy 29 esztendős gyarmati sofőr vezette az autót. Ő súlyosan megsérült.

Kórházba vitték

A megsérült férfit a mentők kórházba szállították. Állapotáról nem érkezett információ, csupán az derült ki, hogy súlyosan megsérült.

A feje tetején landoló autó

Az autó egyik kereke kitört

Oda kell figyelniuk a járművezetőknek a nagy hőség idején

A rendőrök figyelmeztetik a járművezetőket, hogy minden esetben csak akkor induljanak útnak, ha kellően kipihentnek érzik magukat. Ha szükséges, érdemes pihenőt tartani. A hőség megviselheti bárki szervezetét, így nagyobb utak során érdemes néha megállni.

Ez segíthet

A test átmozgatása segítheti a sofőrt, hogy felélénküljön. Javasolt végezni néhány nyújtó- vagy hajlító gyakorlatot egy-egy pihenő során. Ez nagymértékben javíthatja az ember közérzetét.

A nagy melegben nagyobb a balesetveszély is

A hőség miatt csökken a sofőrök koncentrációképessége, ugyanakkor a reakcióidő viszont növekszik. Fontos, hogy minden járművezetőnél mindig legyen folyadék, és igyon is eleget. A megfelelő folyadékbevitel alapvető fontosságú a biztonságos közlekedés érdekében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a baleset helyszínén készült fotó – Forrás: Police.hu