Mi is beszámoltunk róla, hogy az egyik Pest megyei sportcsarnoknál egy 15 év körüli fiú hirtelen összeesett sportolás közben, megállt a szíve, újra kellett éleszteni. A fiút azóta is mesterséges kómában tartják.

Összeesett a 15 éves fiú

„Az egyik Pest vármegyei sportcsarnokhoz kérték a mentők gyors segítségét tegnap, mert egy 15 év körüli fiú hirtelen összeesett sportolás közben. Mentésirányító bajtársunk azonnal riasztotta a legközelebbi esetkocsit, miközben betegvizsgálatra instruálta a bejelentőket” – írta az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kórházba vitték

„Kiderült, hogy a fiú nem lélegzik, így a helyszínen levők az utasítások szerint megkezdték az újraélesztését, amit a perceken belül érkező mentők emelt szinten folytattak. Elképesztő küzdelem zajlott a tanuló életéért, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően vezetett sikerre. A fiút végül stabil állapotban szállíthatták kórházba bajtársaink! Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!”

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Focizás közben lett rosszul

Azóta kiderült, hogy a futsal játékos a nagykátai városi sportcsarnokban játszott a helyi U19-es csapattal a Maglódi Torna Club ellen. A 45. percben lett rosszul.

Defibrillátort használtak

A meccset azonnal leállították. Előbb egy csapattársa kezdte meg az újraélesztését, aki az önkéntes tűzoltóegyesület tagja is. A mentők pedig kiérkezésükkor defibrillátort használva tudták stabilizálni az állapotát. A fiatal sportolót azóta mesterséges kómában tartják.

Hirtelen összeesett

Egy végzős diák összeesett a lágymányosi gimnázium november 18-án szombaton, a Budaörsi Városi Sportcsarnokban rendezett ünnepén. Ágoston akkor esett össze, amikor éppen a szalagot tűzték a végzős diákokra. 

Készenlétben voltak a mentők

A sportcsarnok dolgozói azonnal a segítségére siettek. Stabil oldalfekvésbe helyezték és szóltak a helyi mentőknek, akik végig készenlétben voltak az ünnepségen. „A budaörsi esetkocsi személyzete azonnal megkezdte az újraélesztést, defibrillátort is használtak, folyamatos újraélesztés mellett szállították kardiológiai osztályra” – mondta az RTL Híradónak Győrfi Pál.

A kórházban meghalt

A fiú szervezete pár nap múlva végül feladta a küzdelmet és meghalt. A kardiológus szerint a fiatalok hirtelen szívleállását veleszületett rendellenég okozza, amelynek semmilyen előzetes tünete nincs.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Facebbok/Nagykáta Városi Sportcsarnok