Milyen napenergia megoldások segíthetnek arról gondoskodni, hogy egy ingatlan energiaellátása hibátlanul megfeleljen a modern kor követelményeinek? Milyen haladó eszközök segíthetik elő, hogy az okosotthonok még intelligensebbé váljanak, látványosan elősegítve ezáltal az ott élők mindennapjait? A cikkben ezt a témakört fogjuk részletesen is körbejárni.

A különféle napenergia megoldások kiválasztásakor rendszerben érdemes gondolkodni

Miért? Mert egy-egy különálló elem helyett a rendszerszintű megvalósításban sokkal komolyabb potenciál rejtőzik. Különösen akkor, hogyha hosszabb távon gondolkodunk egy-egy ingatlan korszerűsítésének lehetőségeiről.

Többek között a Wagner Solar Hungária megoldásainál is ez az alapelv. Lényeg, hogy az előzetes felmérés után a napelemmodulok, a modern teljesítményoptimalizálók, valamint az inverter hasznosulására egymással összefüggésben gondoljunk.

De szintúgy a rendszer részét képezheti egy korszerű energy bank akkumulátor, egy inline mérő, és mindehhez praktikusan töltő, valamint smart energia eszközök is hozzá kapcsolódhatnak. Így lehet tehát maximalizálni az önfogyasztást és minimalizálni az energiafogyasztást. 

Az inverter funkcionalitásán sok múlik

Nem véletlen, hogy egy olyan elismert gyártó, mint a SolarEdge is többféle kivitelt tesz elérhetővé. Jó példa erre a Háromfázisú Energy Hub Inverter, amely hibrid megoldásként hálózatra tápláló napelemes rendszer mellé, akkumulátoros energiatárolás céljából vagy tartalék jelleggel is remekül tud hasznosulni.

De a gyártó repertoárjában egyfázisú típust is lehet találni. Nem is akármilyen teljesítménymutatókkal. Elvégre igencsak beszédes adat, hogy van olyan SolarEdge inverter, amelyik 99%-os hatékonyságával új rekordot állított fel.

Ha már ilyesfajta készüléket választ az ember, célszerű figyelni rá, hogy túlméretezésre alkalmas legyen, hiszen így a megtérülés is gyorsabbá válhat. Előny még, ha az eszköz kezelni tudja az akkumulátoros tartalékellátást, és még a hálózatra tápláló vagy akkumulátoros üzemmódot is képes támogatni.

Energy Bank akkumulátor, mint a napenergia megoldások lényeges eleme

Fontos, hogy a telepített rendszer maximális teljesítményének elérése kivitelezhető legyen. Úgy, hogy közben az eszköz roppant hasznos módon tartalék energiaellátást tud nyújtani.

A fentebb már említett SolarEdge típusai esetében előny, hogy az üzemeltetéssel és garanciával kapcsolatos teendők menedzselése nagymértékben egyszerűbb, gyorsabb és kényelmesebb a megszokotthoz képest.

Mindezek együttesen olyan napenergia megoldást biztosíthatnak bármely ingatlan számára, amely jó eséllyel évtizedekre segíthet gondoskodni a hatékony és fenntartható energiaellátásról.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: wagnersolar.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.