Napjainkban egyre elterjedtebb, hogy bizonyos szektorokban a munkavállalók nem(csak) az irodából, hanem otthonról (is) dolgozhatnak. A full home office vagy a hibrid munkavégzés ma már jogos elvárás az alkalmazottak részéről is, hisz tényleg vannak olyan munkakörök, amik nem igénylik az állandó irodai jelenlétet.

Persze ez a cég számára is kihívást jelent, hiszen úgy kell összefognia a csapatot, hogy fizikailag mindenki máshol, van ugyanakkor egyáltalán nem lehetetlen az olyan megoldások bevezetésével, mint például a MiniCRM felhőalapú CRM szoftvere

Ha pedig a cég biztosítja ezt a kiváló rendszert a munkához, akkor az alkalmazottaknak már csak az a feladata, hogy megteremtsék az optimális otthoni körülményeket a munkavégzéshez. Ez az alábbi eszközök beszerzésével kezdődik: 

Megbízható laptop

Tudjuk, ezt talán mondani sem kellene, hisz mindenki számára egyértelmű, hogy ez lesz az első számú munkaeszköz, no de az már cseppet sem mindegy, hogy konkrétan milyen az a bizonyos laptop.

Ha van is már otthon egy, érdemes beszerezni még egyet, amit csak te használsz kizárólag munkára. Így nem fordulhat elő az, hogy a gyerek épp játszik a családi gépen, amikor neked sürgős dolgod lenne rajta, és csak nagy hiszti árán hajlandó odaengedni. Vagy hogy valaki véletlenül leönti a billentyűzetet, megfertőzi vírussal a gépet, és a szerviz miatt pár napra kiesik, te pedig nem tudsz addig dolgozni.

Legyen egy saját laptopod, amin gond nélkül elfutnak a munkához szükséges szoftverek, hosszú ideig bírja az akkumulátora, és stabilan, megbízhatóan működik. Érdemes az üzleti kategóriás gépek között keresgélni.

Fül- vagy fejhallgató

Alighanem ez az online meetingek elengedhetetlen kelléke. Egy zajszűrős darab kiszűri a környezeti zajokat (például a szomszéd szobából áthallatszó tévé hangját), és te is sokkal jobban hallod majd a többieket, így nem kell folyton visszakérdezned, hogy miről van szó. Ráadásul akkor is nagyon jól jön, ha mondjuk zenét hallgatnál munka közben. 

Nagy teljesítményű router vagy Wi-Fi jelerősítő

Az otthoni munkához stabil internet-hozzáférésre van szükség. Ha állandóan szakadozik vagy belassul, az nemcsak téged gátol a haladásban, hanem kellemetlen helyzeteket is teremthet, ha például egy ügyféllel történő meeting közben egyszer csak kidob a Zoom a hívásból, és neki percekig várnia kell rád, mire helyreáll a kapcsolat. 

Szerezz be egy nagyobb teljesítményű routert, és ha a ház bizonyos pontjain gyengébb a kapcsolat, akkor oda tegyél egy jelerősítőt. Érdemes lehet akár egy nagyobb csomagra is váltani a szolgáltatódnál. 

Megfelelő szék és asztal

A helytelen testtartás komoly egészségügyi problémákat okozhat, így egyáltalán nem mindegy az, hogy milyen asztalnál és milyen széken ülve dolgozol. Érdemes olyan íróasztalt választani, aminek állítható a magassága, így akár álló helyzetben is használható. 

A szék pedig legyen kényelmes, ergonomikus, támassza a derekat és a nyakat, és szintén lehessen állítani a magasságát.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: minicrm.ro

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.